Eğitim ve Bilim İşgörenleri Sendikası (Eğitim-İş) Eskişehir Şube Başkanı Ebru Sungar düzenlediği basın açıklamasında “Cumhuriyet yeniden dirilişin simgesidir” dedi.

 

Mustafa Kemal Atatürk’ün, “Türkiye Cumhuriyeti’nin her manası ile büyük Türk milletinin öz ve aziz malıdır” sözünü hatırlatan Sungar, “Atatürk, Cumhuriyet’e her koşulda sahip çıkılması ve Cumhuriyet’in yeni başarılarla geleceğe taşınması konusundaki sorumluluklarımızı anımsatmaktadır. Biz de Onun vasiyetine sahip çıkarak Cumhuriyetimizin kuruluşunun 91. Yıldönümünü coşkuyla kutluyoruz” dedi.

 

ÇÖZÜM SÜRECİ İLE TERÖR ÖRGÜTÜNE TAVİZ VERİLMEKTE

 

Ülkemizin etrafı başta Ortadoğu’da Suriye olmak üzere her taraftan ateş çemberiyle kuşatılmıştır diyen Sungar, “Komşularımızla sıfır sorun diye yola çıkan siyasal iktidar emperyalist güçler ve onların dünyayı paylaşma hırslarının taşeronluğunu yaparak ülkemizi büyük bir savaşın eşiğine getirmiştir” şeklinde konuştu. Çözüm sürecine de değinen Sungar, “Çözüm süreci ile terör örgütün her türlü taviz verilmekte, ulusal birliğimiz ve bütünlüğümüz çok ciddi tehdit altına sokulmaktadır. Anadilde eğitim bahanesiyle, birliğimiz ve bütünlüğümüz hedeflenerek cumhuriyetin okulları yakılmakta bayrağımıza Atatürk anıtlarına saldırı yapılmaktadır” dedi.

 

EĞİTİM-İŞ, CUMHURİYETİN KAZANIMLARI YOK EDİLİRKEN SESSİZ KALAMAZ

 

Son olarak Sungar, 29 Ekim Çarşamba günü gerçekleştirilecek olan Cumhuriyet yürüyüşüne tüm Eskişehir halkını davet ederek,
​“Atatürk ün izinden yürümeye, Cumhuriyet’i yaşatmaya, ilke ve devrimlerini çağdaş yaşamı gönülden benimsemiş Eğitim-İş, tam bağımsızlık ve ulus egemenliğine dayanan laik demokratik sosyal hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’ni üniter devlet yapısı içinde korumaya ve sonsuza kadar yaşatmaya kararlıdır. Cumhuriyetin kazanımları gözlerimizin önünde yok edilirken, Eğitim-İş’in buna sessiz kalması düşünülemez” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim