Türkiye Kamu Sen Eskişehir İl Temsilcisi Haydar Urfalı, Cumhuriyetimizin 93. Yılını onurla geride bıraktıklarını belirterek, “Atamızın kurduğu Cumhuriyeti korumak, şehitlerimizin kanıyla yoğrulmuş topraklarımıza sahip çıkmak, ay yıldızlı al bayrağımızın ebediyen göklerde dalgalanmasını sağlamak milletimizin geleceği, ülkemizin birlik ve bütünlüğü adına çok önemlidir” dedi.
Cumhuriyet’e yönelik saldırıların hızı kesmediğini belirten Urfalı, Atatür’e ve temsil ettiği değerlere cüretkarca hakaret etmeyi ‘marifet’ sayanlar hainler olduğunu söyledi.
Cumhuriyet’in kazanımları ile kavgalı bir ‘güruh’ olduğunu belirten Urfalı şunları söyledi:
“dış güçlerin terörist gruplar üzerindeki etkisi, piyonları aracılığıyla ülkemizde karışıklık çıkarmaları, tankla, tüfekle yapamadıklarını bu şekilde gerçekleştirme gayretleri, milletimizi bölük pörçük etme, topraklarımız üzerinde hâkimiyet kurma idealleri tüm aymazlığıyla varlığını devam ettirmektedir.
                Kan gölüne dönmüş bir coğrafyada dimdik ayakta durmaya çalışan Türkiye Cumhuriyeti, Atamızın da dediği gibi ‘İlelebet payidar kalacaktır.’ Ancak bunun gerçekleşmesi için hem ülkeyi yönetenler hem de aziz milletimiz çok uyanık olmak zorundadır.
                Yapılan hatalar sonucunda PKK’nın güçlenmesi, terör örgütünün şehirleri terör yuvaları haline çevirmesi, masum halkı korkutarak onları dağa çıkmaya zorlaması, kalleş saldırılarla Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne diz çöktüreceğini zannetmeleri asla kabul edilemezdir.
                Ülkemiz FETÖ belasını da tarihte eşi görülmemiş bir mücadele ile defetmiştir. Bilindiği gibi 15 Temmuz’da Türk milleti çok büyük bir sınav vermiş, bombalara karşı durmuş, namlunun ucunda ülkesini koruma mücadelesi sergilemiştir. Genç, yaşlı, kadın, çocuk demeden insanlarımız tankların üzerine çıkmış, her türlü vesayete karşı olduğunu, demokrasinin ve Cumhuriyetin asla yok edilemeyeceğini tüm dünyaya göstermiştir.
 Bu mücadele sırasında örgütle ilgisi olmayan kamu çalışanlarının açığa alınması, meslekten ihraç edilmesi, dolayısıyla ailelerinin de bu süreçte zarar görmesi vicdanları yaralamaktadır. Bu noktada inceleme ve soruşturmaların hassasiyetle yapılması büyük önem taşımaktadır.
                Bu vesileyle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, Büyük Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve aziz şehitlerimizi saygı, minnet ve dualarla anıyoruz. Türk milleti olarak bu değerli mirası sonsuza kadar yaşatacağımızı herkes bilmelidir.”
 
 
 
Editör: TE Bilişim