Sağlık ve Sosyal  Hizmet Emekçileri Sendikası(SES) Eskişehir Şube Başkanı Yalçın Mutlu,  Cumhuriyet’in kuruluşunu yıldönümü nedeniyle açıklama yaparak , Cumhuriyetin var ettiği kamu mallarının çok düşük değerlere özelleştirme yöntemi ile satıldığı veya kapatıldığı, laiklik karşıtı eylem ve etkinliklerin arttığı, Hukuk ve adaletin zedelendiği görüldüğünü söyledi.
Cumhuriyetin laiklik ilkesi hiçbir zaman doğru şekilde algılanamadığını belirten SES Şube Başkanı Yalçın Mutlu, “Din siyasetten beslenmiş, yönetenlerin bakış açısı din adamalarını yönetmiştir. İnanç özgürlüğüne hep müdahale edilmiştir. Son dönemde ise bu hat safhadadır. Din adamlarının açıklamaları kabul edilebilir değildir. Beslenen tarikat ve örgütlenmeler toplumda hakim duruma gelmiştir. Kendisi gibi düşünmeyeni yok etmek isteyen anlayışlar, insanlara saldırmakta, darp etmektedir. Bu durumda ise adalet yetersiz kalmaktadır. Laik yaşamı savunmaya , laiklik için direnmeye devam edeceğiz” dedi.
Yıllarca Kenan Evren yargılansın diye yürüyüşler yaptıklarını ve demokrasi savunduklarını belirten Mutlu, hukukun ve yargının bağımsız olması gerektiğini halkın tek güvencesi olduğunu söylediklerini dile getirdi. Basın özgürlüğünü sonuna kadar savunduklarını belirten Mutlu, “Kişilerin her ortamda ve platformda özgürce düşüncelerini ifade edebileceğini söylüyoruz. Söyleyeceğiz. Ekonomik ve siyasal her baskıya, düşünceye karşı bağımsız bir Türkiye’ yi savunduk. Cumhuriyetin anlaşılamadığını, İran’ ında cumhuriyet olduğunu, önemli olanın Cumhuriyeti yaşamak ve anlamak olduğunu, değerlerinin benimsenmesi gerektiğini biliyor ve tüm dostlarınızla birlikte sahip çıkmaya çağırıyoruz” diye konuştu.
 
Editör: TE Bilişim