Eskişehir Dorlion Arama ve Kurtarma (DAK) ekibi, zorlu şartlarda ihtiyaç sahibi insanları kurtarabilmek adına Türkiye Dağcılık Federasyonu Arama Kurtarma Eğitimleri’ne devam etti.
Daha önce ip teknikleri konusunda eğitim alan ekip, şimdide Niğde Aladağlar bölgesinde yapılan arama kurtarma eğitimlerine katıldı. Ülkenin dört bir yanından gelen dağcıların katıldığı eğitime, Eskişehir’den de bir ekip gönderen DAK, mağara, dağ gibi ulaşılması zor olabilecek yerlerde veya doğal afetlerde kullanılacak tekniklerin eğitimini alarak konularında uzmanlaştılar. DAK ekibi, kazazedeyi kayadan sedye ile çıkarma, indirme, sedyesiz tahliye yöntemleri, vadiden yaralı çıkarma, hava hattı ile yaralı tahliyesi konusunda eğitimleri ve sınavları başarıyla geçip sertifika almaya hak kazandılar. Toplam 7 gün süren eğitim zorlu hava şartlarına rağmen kamp ortamında gerçekleşti.
Öte yandan önümüzdeki günlerde ise, arazide yön bulma ve harita- pusula kullanma eğitimlerinin yapılacağı büyük çapta bir tatbikat planlandığı öğrenildi.
Editör: TE Bilişim