Diyarbakır Sur’da basın açıklaması yaptıktan sonra yapılan saldırı sonucu öldürülen Diyarbakır Baro Başkanı Tahir Elçi için bir araya gelen Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri yaptıkları eylemle avukat Tahir Elçi’nin davalarının takipçisi olacaklarını dile getirdi.

Adalar’da bir araya gelen ve Sağlık Müdürlüğü önüne kadar yürüyen Eskişehir Emek ve Demokrasi Güçleri adına konuşma yapan Avukat Besdegül Sarıbaş, Eşitlik ve adalet savaşçısı, insan halkları savunucusu Diyarbakır (Amed) baro başkanı avukat Tahir Elçi, günlerdir katliamlarla,   indirilmeye çalışılan Sur’da insanlığın ortak kültür ve mirasını koruma ve topraklarda kalıcı ve onurlu bir barışı tesis etme çağrısı yaparken katledildiğini söyledi.

Tahir Hoca’nın meslektaşları, yoldaşları, Kürt halkı ve dostları, emek ve demokrasi savunucuları, barış savaşçılarının burada olduğunu belirten Sarıbaş, “Öldürmekle biter miyiz, sindirmekle susar mıyız sandınız? Dün olduğu gibi bugün de korkmuyoruz yine bir basın açıklamasındayız. Biliyoruz artık ölüm soluğumuz kadar yakın. Oysa barış ve eşitlik için savaşırken ölmek ne güzel.   Çünkü biz yaşamı uğruna ölecek kadar çok seviyoruz” diye konuştu.

Daha sonra Avukatlar Heval Yıldız Karasu ve Pınar Çelik Arpacı kısaca bir konuşma yaparak Avukat Tahir Elçi’yi anlattılar. 

 

Editör: TE Bilişim