Birleşik Taşımacılık Çalışanları Sendikası(BES)’nın 5 ilde 17 Kasım’da başlattığı “Demiryollarının Özelleştirilme Uygulamalarına Karşı Yürüyoruz” eyleminin İstanbul ve İzmir yürüyüş kolu bugün Eskişehir’e geldi.

Eskişehir’de sloganlarla karşılanan İstanbul ve İzmir yürüyüş kolunda 15 kişi bulunuyor. Eskişehir Garı içinde yürüyüş yapan ekip Eskişehir grubu ile buluştu. Bu arada basın açıklaması yapan BTS Genel Sekreteri Hasan Pektaş, demiryol hizmetinin kamu hizmeti olmaktan çıkararak ticarileştirmeyi, ucuz ve güvencesiz işgücü kullanımının önünü açmayı planlayan yasa tasarısının 1 Mayıs 2013 tarihide yayınlanarak yürürlüğe girdiğini anımsattı. TCDD’nin tasfiyesini ve çalışanların kazanılmış haklarını yok etmeyi amaçlayan Demiryolu Kanunu’nun yasalaşması sonrası TCDD yöneticilerinin tüm görüşmelere rağmen kimi işyerleri kapattığını , kimilerini bileştirildiğini belirten BTS Genel Sekreteri Pektaş, “Personelin bir kısma kendi istekleri dışında tayin edilmiştir. TCDD yönetiminin uyguladığı yanlış ve taraflı politikalar bizleri de mağdur etmekte, haksızlık yaşamaktayız. Ve eğer bizler dur demezsek bu uygulamalar devam edecektir” dedi.

AKP’nin 2015 bütçesinin yükünü de halkın sırtına yıkmayı hedeflediğini vurgulayan  BTS Genel Sekreteri Hasan Pektaş, “Gelinen süreç önümüzdeki dönemin pek çok açıdan daha da sıkıntılı olacağı demiryolcular içinse ayrıca çalışma koşullarıyla ilgili pek çok sorun yaşanacağı, kazanılmış haklarının zarar göreceği bir süreç olacaktır. Bu nedenle bizler tüm bu gerçekler ışığında, içinde bulunduğumuz olumsuz koşullarla ilgili olarak kamuoyu oluşturmak, toplumu bilgilendirmek ve tepkimizi göstermek amacıyla ‘Demiryollarının Özelleştirilme Uygulamalarına Karşı Yürüyoruz’ adı altında bu yürüyüş kararını almış ve hayata geçirmektedir” diye konuştu.

İzmir ve İstanbul yürüyüş kolu bu akşam Eskişehir’de konaklayacak. Demiryolcuların yürüyüşü 24 Kasım’da Ankara TCDD Genel müdürlüğü önünde bitirilecek.

Editör: TE Bilişim