Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, turistik uçak seferlerine yönelik yakıt desteği sağlanan havalimanları listesine Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’nın da eklenmesine yönelik açıklamalarda bulundu.
Prof. Dr. Gündoğan, Kültür ve Turizm Bakanı Prof. Dr. Nabi Avcı’nın, Bakanlar Kurulu’nun aldığı bir kararla ülkemize turist taşıyan turistik uçak seferlerine yönelik yakıt desteği sağlanan havalimanlarının listesine Eskişehir Hasan Polatkan Havalimanı’nın da eklendiğini açıkladığını hatırlattı.
“Bu desteğin havalimanımıza yönelik uçuşlara olumlu katkı sağlayacağını düşünüyorum” diyen Gündoğan, şunları kaydetti:
“Hasan Polatkan Havalimanımız her geçen yıl dış hat yolcu kapasitesini arttırıyor. 2014 yılında 43 bin 413 olan dış hat yolcu sayımız, 2015’te 49 bin 536’ya, 2016 yılında ise henüz yıl bitmemesine rağmen bile Ekim ayı sonu itibariyle 50 bin 533’e yükseldi. Dış hat yolcu sayısı bakımından her yıl yüzde 10 ila 15 arasında büyüme sağlıyoruz. Ben inanıyorum ki Bakanlar Kurulumuzun aldığı bu kararla büyümemiz ivme kazanacaktır. Bu kararın alınmasında katkı sağlayan başta hükümetimiz olmak üzere Sayın Kültür ve Turizm Bakanımız Prof. Dr. Nabi Avcı Hocamıza şükranlarımı sunuyorum.”
Editör: TE Bilişim