CHP Eskişehir Milletvekili Av. Cemal Okan Yüksel ailenin korunması ve kadına şiddetin önlenmesine dair kanununda değişiklik yapılması hakkında kanun teklifi verdi. Yüksel koruma altına alınan kadının aldığı desteklerdeki kısıtlamaların kaldırılmasını istedi.

 Cumhuriyet Halk Partisi’nin Eskişehirli milletvekili Av. Cemal Okan Yüksel, erkek şiddetine maruz kalmış, bu kapsamda devletin koruması altına alınmış kadınların aldıkları desteklerdeki çeşitli sınırlamaların yersiz ve sebepsiz olduğunu söyledi. Yüksel; “Kadının çalışıyor olup olmamasını bir kıstas olarak alan yasa koyucular, kadının ne yaptığına değil; ne çektiğine baksın. Bu çerçevede, kadının çalışıyor olup olmadığı kıstas olmaktan çıkartılmalı ve aldığı destekler koruma süresince devam etmelidir” dedi.

 

KADINA NET ASGARİ ÜCRET

 

Kadınların sadece kendine uygulanan şiddet ile değil aynı zamanda varsa çocuğunun da yaşadığı psikolojik travmalarıyla da mücadele etmek zorunda olduğunu belirten Yüksel; “Şiddet gören kadına çocukları olması halinde çalışmıyorsa 4 ay, çalışıyorsa 2 ay asgari ücret tutarının yarısını geçmemek üzere maddi destek sağlayan hükümler, sosyal devlet anlayışına ters bir tutumdur. Bu yasa bir an önce değişmeli ve bu sınırlandırmalar kaldırılmalıdır. Kadının aldığı maddi destek ise net asgari ücret tutarında olmalıdır” dedi.

 

CHP’li Yüksel verdiği kanun teklifi ile; 6284 sayılı Kanunla korunan kişinin çocukları varsa koruma süresi boyunca kreş imkânının Bakanlık bütçesinden karşılanmasını ve uygulanan kısıtlamaların kaldırılmasını amaçladı.

Editör: TE Bilişim