Ankara-Eskişehir-İstanbul arası Yüksek Hızlı Trenin yer altına alınmasının ardından üzeri kapatılan ve uzun süredir yapılamayan hatboyunda hazırlanan proje için düğmeye basıldı. Ak Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, belediyenin yapması gereken trafiği rahatlamak, şehri yeşillendirmek,  çevre yollarının şerit sayılarını arttırmak gibi çalışmaları kendilerinin yaptığını söyledi.

Devlet demir yolları işletmesi genel müdürlüğü tarafından hazırlanan Eskişehir yüksek hızlı tren hattı kapalı kesit üzeri peyzaj yapım işi projesi için dün ilk beton atıldı. Projenin hayata geçirildiği hatboyu girişindeki çalışmaları yerinde inceleyen AK Parti Milletvekilli Salih Koca, firma yetkililerinden bilgi aldı.

Eskişehir’de yeni bir hizmetin daha hayata geçirildiğini belirten Koca açıklamasında mevcut belediyelere de yüklendi. AK Parti iktidarının Eskişehir’de yaptığı hizmetlerin yanı sıra belediye gibi çalıştığını da belirten Koca, “Onların yapamadığını biz yapıyoruz” dedi.

TRAFİK SORUNUNU ÇÖZMEK İÇİN ÇALIŞIYORUZ

Eskişehir’deki trafik sorunun çözümü için YHT’nin yeraltına alındığını ifade eden Koca, “Bugün yeni bir hizmetin daha başındayız. Uzun süredir bekletilen hatboyunda Eskişehir’e modern bir bulvar kazandıracağız. Şehir içi 1400 m uzunluğunda yer altında olan hızlı trenin üstündeki 30 bin metrekarelik alana yürüyüş yolları, bisiklet güzergâhı, 5 adet havuz, halkın oturup dinlenebileceği yerler yapılacaktır. Proje en kısa zamanda tamamlanacak. Son olarak Eskişehir’e 74 bin metrekarelik bir alana Dede Korkut Parkı yaparak hizmete açmıştık. Yine iktidarımız döneminde Ankara ve Kütahya girişlerine yeni parklar yapıldı. Amacımız Eskişehir merkezinde yaşanan trafik sorununa çözüm bulmak. Hızlı treni de bu nedenle yer altına aldık.  Hükümetimiz Eskişehir’de yerel bir belediye gibi hizmetlerini sürdürüyor. Onların yapamadığını bizler yapıyoruz. Yakında mevcut stadyumun yerini Millet Bahçesi’ne dönüştüreceğiz. Eskişehir’e çok büyük hizmetler kazandırdık. Yeni projelerimizi de hayata geçireceğiz. Belediyelerin sorumluluklarını biz üstlendik. Bu alanla ilgili bölge muhtarları başta olmak üzere vatandaşlarla birebir görüşerek fikir alışverişinde bulunduk. 7 gün 24 saat boyunca kullanılabilecek bir bulvar olacak. Eskişehir nefes alacağı, trafik sorununun çözüleceği önemli bir adım attık. Eskişehir’e hayırlı uğurlu olsun” şeklinde konuştu.

Milletvekilli Salih Koca ile AK Parti Odunpazarı İlçe Başkanı Volkan Doğan ile Ak Parti İl yöneticisi Serhan Arıman çalışmayı başlatan firma yetkilileriyle, hazırlanan proje üzerinde incelemelerde bulundu. Hatboyunda başlatılan çevre düzenleme çalışmalarının yaklaşık 10 milyon liraya mal olacağı öğrenildi.

Editör: TE Bilişim