Türkiye Kamu-Sen’in devlet nişanlarında, Atatürk silueti ve T.C. ibaresinin kaldırılmasına yönelik açtığı dava sonuçlandı.
Danıştay’ın kararına göre, “Atatürk Kabartmasına yer verilmeksizin yapılan düzenleme İPTAL edildi.
2013 yılı Kasım ayında dönemin Hükümetinin aldığı kararla, Türkiye Cumhuriyeti'nin "İlişkilerin geliştirilmesine katkıları" nedeniyle yabancılara verdiği en büyük üç nişan olan Devlet Nişanı, Cumhuriyet Nişanı ve Liyakat Nişanı'nın şekilleri değiştirilmiş, nişanlarda yer alan Atatürk silueti ve T.C. yazısı kaldırılmıştı.
Danıştay’ın verdiği İPTAL kararının ardından bir değerlendirme yapan Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk, “Türkiye Kamu-Sen olarak bu ülkenin milli kahramanlarına her zaman sahip çıkıyoruz.
Danıştay 10. Dairesi verdiği kararla kabul edilmesi mümkün olmayan bir uygulamanın önüne geçmiş ve ülkemizin kurucusu olan Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün siluetinin devlet nişanlarından kaldırılmasını hukuka aykırı bularak iptal etmiştir.
Dönemin hükumetinin aldığı bu kararın yanlışlığını mahkemelerimiz bir kez daha teyit etmiş, yargı, milli değerlerimize sahip çıkarak, gerçekleştirilmek istenen bu uygulamaya engel olmuştur.
Okullarda Andımız’ı yasaklayan, milli bayramlarımızı iyice sadeleştiren, milli kimliğimize yönelik olarak yapılan bir çok uygulamaya son olarak devlet nişanındaki bu değişiklik eklenmiş ancak, Türkiye Kamu-Sen’in gayretleri ve mahkemelerimizin verdiği kararla bu yanlıştan dönülmüştür” şeklinde konuştu
Editör: TE Bilişim