Sivil Toplum Örgütleri tüm Eskişehirlileri cuma günü saat 12.30’da Vilayet Meydanı’nda 3 Mart Devrim Yasaları için Atatürk Anıtı’na çelenk bırakmaya davet etti.
STK’lar adına konuşan Eğitim İş Şube Başkanı Mücahit Bayraktar, 93 yıl önce çıkarılan 3 devrim yasası ile İslam coğrafyasındaki ilk laik ülkenin kurulduğunu söyledi.
Türkiye’nin AK Parti iktidarının laikliğe ve cumhuriyet devrimlerine karşı antidemokratik uygulamaları ile diktatörlükle yönetilen ülkeler düzeyine getirildiğini öne süren Bayraktar,‘‘ Eğitim alanında çıkarılan birçok gerici yasal düzenleme ile laik ve bilimsel eğitime darbe burulmuştur. AİHM kararlarına rağmen zorunlu din dersi uygulaması, gerici ders programlarının hazırlanması karma eğitimi kaldırmaya yönelik uygulamalar Tevhid-i Tedrisat yasasını yok saymaktır. Bu duygularımızla bütün Eskişehir halkımızı cuma günü saat 12.30’da Vilayet Meydanı’nda Önderimiz Atatürk’ün huzurunda çelenk bırakmaya ve devrim yasalarına karşı duruşunu sergilemeye davet ediyoruz’’ ifadelerini kullandı.
 
Editör: TE Bilişim