Odunpazarı Belediyesi Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, 19.07.2017 tarihli DSİ 3.bölge müdürlüğünün duyuru metnine ve orman ve su işleri bakanı prof. Dr. Veysel eroğlu tarafından yapılan açıklamaya yazılı cevap verdi. Açıklama şöyle; "

DSİ 3. Bölge Müdürlüğü ile Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından, “Odunpazarı Belediyesi” ve “Kanlıpınar Göleti ve Rekreasyon Alanı” ile ilgili yaptığı açıklamalar gerçeği yansıtmamaktadır.  Belediyemizce 2010 yılından beri düzenlenerek halkın kullanımına bedelsiz açılan Kanlıpınar Göleti ve Rekreasyon alanı tahliye işlemleri, 28.02.2012 tarihinde yenilenen protokolün 9.1.maddesindeki “Faydalanan tüm alan içerisindeki bitkisel doku ve inşai tesislerin hali hazır durumlarını ve sayısını gösteren bir tutanak ile teslim alır. Süre bitiminde aynı şekilde sayarak ve kontrol ederek DSİ’ye teslim eder.” hükümlerine göre yapılmıştır. Söz konusu devir protokolünde teslim etme zorunluluğu olmamasına rağmen, kamu yararı düşünülerek Belediyemiz tarafından alanda yapılan büfe, mescit, WC, barbekü, ihata, çeşme, köprü gibi tesisler ile sulama ve elektrik alt yapı tesisleri de gerekli güvenlik önlemleri alınarak alanda bırakılmış ve düzenlenen devir teslim tutanağıyla DSİ 3.Bölge Müdürlüğünce oluşturulan komisyon üyelerine teslim edilmiştir! Gerçekleştirilen devir teslim işlemleri sırasında yapılan tüm görüşmeler kayıt altına alınmış olup, gerekli görüldüğü takdirde kamuoyu ile paylaşılacaktır.

Tüm devir teslim iş ve işlemlerinin protokol hükümlerine göre yapılmasına, hatta Belediyemizce alandan alma hakkına sahip olduğumuz halde, kamu yararı düşünülerek alanda bırakılan birçok yapı ve tesis olmasına rağmen; DSİ 3. Bölge Müdürlüğünün ve Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nun Odunpazarı Belediyesi aleyhinde yaptığı açıklamalar, tarafımızdan şaşkınlıkla karşılanmıştır. 

Devir teslim tutanaklarının görevli komisyon üyelerince sorun görülmeyerek imzalandığını, Belediyemizin bu konuda sorumluluğunun kalmadığını kamuoyuna saygıyla bildiriyor, DSİ 3.Bölge Müdürlüğünün kurumumuz hakkında yaptığı haksız açıklamalarının takdirini siz değerli Eskişehir Halkına bırakıyoruz.

Odunpazarı Belediyesi olarak halkımızın zararına olabilecek hiçbir iş ve işlemde bulunmadığımızı saygılarımızla bildiririz."

Editör: TE Bilişim