Eskişehir Serbest Muhasebeciler ve Mali Müşavirler Odası Başkanı İlker Özokçu, İsrail’in Gazze’de Filistin halkına yönelik saldırılarını süreklilik haline getirdiğini belirterek Gazze’deki insanlık dramına son verilmesini istedi.

Çocuk, kadın ayırt etmeden sivillere saldırılarak yaşamlarına son verildiğini vurgulayan Özokçu, dünya kamuoyunda söz sahibi olduğunu iddia eden ülke yöneticilerinin de hiç sesi çıkmadığını söyledi. Ortadoğu’da olanlara hamasi nutuklar atarak, boykotlar yaparak çözüm bulunamayacağını vurgulayan ESMMMO Başkanı İlker Özokçu, “Daha radikal çözüm üretmeli, tüm dünya ülkelerinin duyarlı davranmalarını sağlayarak, baskı unsuru oluşturulmalıdır. Bugün o bölgede olanlara seyirci kalmak, ileri de tüm dünyada barış ve demokrasinin sorgulanması demektir. Ortadoğu’daki barış çabalarına zarar veren bu saldırıların bir an önce sonlandırılması gerekmektedir. Yoksa adeta kan gölüne dönüşen bu ortamda ne Filistin sorunu çözülür, ne de Ortadoğu da Barış ortamı oluşur” dedi.

Daha fazla insan öldürülmeden saldırıların sonlandırılmasını isteyen Özokçu, masum insanların daha fazla öldürülmesinin önüne geçmek için, aklı selim  insanların ve ülke yöneticilerinin birlik ve beraberlik içerisinde hareket ederek katliama dur demesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör: TE Bilişim