DSP Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova, Kıbrıs Harekatının yıldönümü nedeniyle bir açıklama yaptı. Tambova, Bülent Ecevit'in Atatürk'ten sonra ülkeye toprak kazandıran lider olduğunu söyledi.

Kıbrıs'ın Akdeniz'in, eşsiz bir Ada'sı olmanın ötesinde, bütün dünya devletlerinin elde etmek istediği, son derece stratejik öneme haiz, tarihsel ve kültürel açıdan uğrana savaşlar verilen bir vatan toprağı olduğunu ifade eden Tambova, " Sayın Bülent Ecevit, Kıbrıs Barış Harekatını gerçekleştirirken, öncelikle adaya dair planları olan bütün dünya devletlerine meydan okumuş ve Kuzey Kıbrıs'ın, bir Türk Yurdu olduğu tescillenmiştir. Ecevit, tarihe geçen 'biz adaya sadece Türk'lere değil, Rumlar'a da barış götürmeye gidiyoruz' sözüyle, savaşların bile nihai hedefinin, sonuçta barışı tesis etmek olduğunu açıkça ifade etmektedir. Bu sebepledir ki, askeri operasyonun adı, Barış Harekatıdır" dedi.

 Bülent Ecevit o günden bu yana, Kıbrıs Fatihi olarak anılmakta ve Atatürk'ten sonra ülkeye toprak kazandıran tek lider olarak, tarihin altın sayfalarında ki yerini aldığını kaydeden DSP Genel Başkan yardımcısı Dilara Tambova şunları söyledi:

" Elbette, diğer bir büyük Devlet Adamı olan ve bütün hayatını Kıbrıs Sevdasına adayan, Sn Rauf Denktaş'ı da saygıyla anıyorum. Eğer, her kim ki Kıbrıs'tan vazgeçmeyi düşünür ise, karşısında Demokratik Sol Partiyi bulacaktır. Kıbrıs bizim için vazgeçilmezdir! Kıbrıs bu ülkenin namusudur. Bu vesileyle Kıbrıs Barış Harekatımızın 43. Yıldönümünü kutluyor, iki büyük Vatanseveri, Sn Ecevit ve Sn Denktaş'ı büyük bir özlemle anıyorum."

Editör: TE Bilişim