Eskişehir Eğitim Sen Eskişehir Şubesi’nin 10. Olağan Genel Kurulunda Devrimci Sendikal Dayanışma ve Emek Hareketi listeleri “Karanlığa teslim olmayacağı” diyerek seçime tek liste ile girildi.
Eğitim Sen Eskişehir Şubesi’nin hazırladığı ‘sinevizyon’ ile başlayan genel kurulda konuşan Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, görev olduğu süreç içindeki yönetim kurulunun yaptığı çalışmaları ele aldı. Demir, daha sonra, ülke, sendikal, Ohal, akademisyenlerin ihraç edilmesi, eğitim ve eğitim emekçilerinin sorunlarını dile getirdi.
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer, Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, sendika, oda ve demokratik kitle örgütlerinin yönetici ve üyelerinin de izlediği genel kurulda iki listenin hazırladığı ve seçime giren tek listedeki yönetim kurulu şu isimlerden oluştu:
Yönetim Kurulu: Faik Alkan, Kemal Koçak, Tülay Güvenç, Erkan Er, Barış Işık, Sevgi Pervane, Özge Akgül Ayaz.
Denetleme Kurulu: Uğur Karslı, Cesim Avcı, Özkan Demirkol
Disiplin Kurulu: Ender Pervane, Murat Yaman, Mahir Hamdi Sarı
Genel Merkez Delegeleri: Kemal Koçak, Özge Akgül Ayaz, Erkan Er, Barış Işık, Sevgi Pervane ve Cahit Gıcı.
Yönetim kurulunun ilk toplantısında yapılan görev dağılımında Eskişehir Eğitim Sen Şube Başkanı Faik Alkan’ın olması bekleniyor. Alkan, “Listemizde yer alan arkadaşlarla birlikte geniş bir kitle ve kadro mutabakatına dayanan, çoğulcu, birleşik, bütünlüklü anlayışla Şube Genel Kurulunda birlikte hareket etme kararı aldık. Çünkü biliyoruz ki günlerin getirdiği bu karanlık tablo karşısında, iradenin iyimserliği ile umudu yeniden yeşertmek de toplumsal mücadelenin öznesi KESK ve Eğitim Sen üyesi bizlerin boynunun borcudur.
Başta 10 Ekim’de Ankara’da yitirdiğimiz yol arkadaşlarımız olmak üzere, savaşsız, sömürüsüz, eşit, özgür bir dünya için yarına gidenlere sözümüz var: Karanlığa teslim olmayacağız. Yarınlar için direnecek; bu kara günleri omuz omuza, el ele vererek, kardeşçe bir arada mücadele ederek aşacağız” dedi.
 
Editör: TE Bilişim