24 Kasım Öğretmenler Günü’nün 12 Eylül darbeciler tarafından  ilan edildiğini belirten Eğitim Sen Eskişehir Şube Başkanı Serkan Demir, sorumluluk makamında oturaların her 24 Kasım’da ezlerlenen cümleleri konuştuklarını söyledi.
Siyasi iktidarın aylardır on binlerce öğretmenin eğitim ve bilim emekçisinin işine, ekmeğine, çalışma hakkına ve geleceğine yönelik hukuk dışı adımlar attığını öne süren Demir, “Bir taraftan OHAL KHK’ları ile öğretmenler hukuksuz bir şekilde işten atılırken, sendikal faaliyetleri nedeniyle açığa alınmaktadır.
İhraç ve açığa almalarla eğitim emekçileri korkutulmaya, sindirilmeye çalışılmaktadır” dedi.
Eğitim sisteminin tarihin hiçbir ödeminde olmadığı kadar büyük kaosa sürüklendiğini vurgulayan Demir şunları söyledi:
“İktidarın laik-bilimsel eğitim karşıtı ve eğitimi dinselleştirmeyi hedefleyen eğitim politikalarına karşı çıkan, itiraz eden eğitim emekçilerinin darbe fırsatçılığı yapılarak cezalandırılmak istenmesi kabul edilemez.  Eğitim emekçilerinin çalışma koşullarında ve özlük haklarında bırakalım iyileştirme yapılmasını, var olan haklarımızı ortadan kaldıran düzenlemeler hayata geçirilmiştir.
Eğitim emekçilerinin bugüne kadar yaşadığı ekonomik mağduriyetler giderilmelidir. Ek ders ücretleri günün şartlarına uygun bir şekilde yeniden düzenlenmeli ve en az iki kat arttırılmalıdır.Öğretmenlere yapılan eğitim-öğretime hazırlık ödeneği, her dönem başında olmak üzere yılda iki kez olmalı ve bütün eğitim ve bilim emekçilerinin yararlanması sağlanmalıdır.
Proje okul uygulamasından vazgeçilmelidir. Öğretmen açıkları kapatılmalıdır. Sözlü sınav ve sözleşmeli öğretmenlik uygulamalarından vazgeçilmelidir. Eğitimde esnek, kuralsız ve angarya çalışma uygulamalarına son verilmeli, performans değerlendirme ve iş güvencemizi hedef alan girişimlerden tamamen vazgeçilmelidir. Kamu emekçilerinin grevli toplu sözleşme hakkı önündeki engeller kaldırılmalı, gerçek bir toplu sözleşme düzenin yaratılması sağlanmalıdır.”
 
 
Editör: TE Bilişim