Türk Eğitim Vakfı Eskişehir Şubesi’nin Kadın Kollarının düzenlediği etkinlikte konuşan  Türk Eğitim Vakfı Eskişehir Yürütme Kurulu Başkanı Sevim Salkım, eğitimli nesillerin ülkeyi kalkındıracağını söyledi.
Türk Eğitim Vakfı'nın 4 Mayıs 1967 yılında Vehbi Koç ve 205 işdadamının katılımıyla eğitime destek vermek amacıyla kurulduğunu belirten Türk Eğitim Vakfı Yürütme Kurulu Başkanı Sevim Salkım, ülkemizin en büyük sorunun eğitim olduğunu kaydetti.
Sadece burs vermekle yeterli olunamayacağını  ve kız öğrenci yurtlarınında oluşturulmasına değinen Salkım, "Kızlarımıza pozitif ayrımcılık uygulamaktadır. Çünkü, eğitimli anneler eğitimli bireyler yetiştirir. Eğitimli nesiler ise ülkeyi kalkındırır. Günümüzde yüzde 30 kadınımız ne eğitime katılıyor ne de çalışma hayatına katılabiliyor" dedi.
 Salkım, birey olarak eğitime verilecek desteğin geleceğe yapılan yatırım olduğunu belirterek Kadın kollarının etkinliğinde 3. öğrenciye eğitim imkanı yaratmanın gurununu yaşadığını sözlerine ekledi. Salkım ayrıca; bu etkinliği düzenleyen Kadın Kolları Başkanı Halime Korkut, yönetim kurulu üyeleri Esra Bilgin, Sibel Beler, Nihan Gölpek’e teşekkür etti.
 
Editör: TE Bilişim