Yeni Mesaj Gazetesi Bilecik İl Temsilciliğinin düzenlemiş olduğu "İslam Dünyasını Kuşatan Fitneler ve Tevhidin Merkezi Ehl-i Beyt" konulu panel Bilecik İlimizin Osmaneli İlçesinde yapıldı.
Panel, saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. Panele konuşmacı olarak Doç.Dr.Rıdvan Kozak, Hüseyin TURHAN ile  Araştırmacı-Yazar Hasan KAZANCI katıldı.
Oturum başkanlığını Dr.Aykut ATLILAR'ın  yaptığı panelde ilk konuşmayı Doç.Dr.Rıdvan Kozak yaptı.Osmanelinde bulunmaktan çok mutlu olduğunu söyleyerek sözlerine başlayan KOZAK şunları söyledi." Sizler bu ülkenin bu vatanın gerçek sahiplerisiniz.Bu ülke sizler gibi duyarlı ve vatanını canından çok seven insanların varlığı sayesinde kalkınacaktır. Prof.Dr.Haysar BAŞ Bey bu amaç doğrultusunda bizlere yol gösteriyor yön veriyor ve projeler ortaya koyuyor. Milli Ekonomi Modeli bunun en güzel örneğidir.Dünyada insanı sevmeyen iki ekonomik sistem vardır. Bunlar Komünizm ve Kapitalizmdir. Kapitalist sistem insanın elinde avucunda nevar yok hepsini alıyor. Değerli hocamız kaleme aldığı Milli Ekonomi Modeli ile insanlığı felakete götüren bu iki sistemi çöpe atmıştır. Yakın zamanda ABD'ye gittim ve yerinde gördüm ki bu ülkenin enerjisi tükendi.Sistem kendi insanına acımıyor. Böyle bir düzenin ilelebet yaşaması mümkün müdür.Elbette hayır.Uzağa gitmeye gerek yok komşumuz Rusya tek çıkış ve kurtuluş yolunu Prof.Dr.Haydar BAŞ Beyin ekonomik tezinde bulduğu.Bunu çok iyi biliyoruz. Gerekli kanuni düzenlemeleri yaparak tıkır tıkır işleyen bir sisteme geçti.Liderler gelip geçicidir sevgili dinleyenlerim. Putin gider diğer Başkan gelir ancak ekonomik model komşumuz Rusya'da çıkarılan kanunlar sayesinde uygulanmaya devam edecektir." dedi.
Rusya ile ABD arasındaki para savaşlarına da değinen Doc.Dr.Rıdvan KOZAK,"Artık Milli Ekonomi Modeli ile tanışan ülkelerde milli para sistemi uygulanmaya başladığını ifade ederek,Rusya başta olmak üzere diğer ülkelerin milli paralarıyla ticaret yapmaları ABD'nin uykularını kaçırdığını ve krize girdiğini söyledi.19 Milyon vatandaşımızın asgari ücretle geçindiğinin altını çizen KOZAK, hane halkı borç yükünün dörtbin (4000) kat arttığını,ülkemizde açlık sınırının 1224 TL. olduğunu sözlerine ekleyerek bu şartlar altında hükümet yetkililerinin tasarruf yapma taleplerine karşılık bu rakamlarla tasarrufun yapılmasının imkansız olduğunu söyledi.Artık ülkemizin ekonomik yönden bir tek ümidinin kaldığını ve bunun da  Milli Ekonomi Modeli olduğunu söyledi.
Panelin diğer konuşmacısı Araştırmacı-Yazar Hasan KAZANCI ülkemizin içinde bulunduğu güncel konulardan bahsederek AKP'nin yapmış olduğu icraatlardan bahsetti.Ekonomik sosyal ve kültürel yönden yapılanları belgeleriyle ortaya koyarak Osmaneli'li vatandaşlarımızı uyanık olmaya,ülkesine toprağına vatanına hep birlikte sahip çıkmaya çağırdı.
Panelin son konuşmacısı Hüseyin Turhan, Birliğimizin Beraberliğimizin ve Tevhidin Merkezinin Ehl-i Beyt olduğunun altını çizerek başladığı konuşmasında şunları söyledi."Çok mukaddes bir ilçede bulunduğumuzun farkındayız.Bu topraklar ecdadın Ehli Beyt nefesiyle yoğurup vatan yaptığı Osmanlı İmparatorluğunun kurulduğu topraklar.Bizlere ecdadın hatırası. Prof.Dr.Haydar BAŞ hocamız yeniden Ehli Beyt tohumunu bu topraklara ve coğrafyaya ekmek için bütün kadrosunu seferber ediyor.Har hafta sonu yurdumuzun dört bir yanında bu konular halkımıza anlatılıyor.Bu tarihi bir hizmettir.Ehli Beytten uzaklaşınca bu topraklarda kurulan koca bir imparatorluk darmadağın oldu.Bizler bu gün o kutlu davayı sizlere anlatmak ve ülkemizin geleceği için birliği için hocamızın önderliğinde vatanımıza karşı bu kutsal görevi yerine getirmek için buralardayız." dedi.
Ehli Beyti ayet ve hadislerle anlatan TURHAN, Velayet yolunun başı İmam Ali olduğunu belirterek, İmam Zeynel Abidin ile Ehli Beyt yolunun kıyamete kadar devam edeceğini,Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de anne baba tarafından Ehli Beyt soyuna dayandığının belgesini izleyicilerle paylaşarak kurtuluş davasının kazanılmasında Ehli Beyt soyundan olmasının Gazi Mustafa Kemal Atatürk için büyük bir kazanım olduğunu belirtti. Bu gerçeği bizlere öğreten Prof.Dr.Haydar BAŞ hocamıza müteşekkiriz.
Osmanlının kuruluş yerlerinden birisi olan Osmaneli İlçesinde böyle bir paneli dinlemekten mutlu olduklarını belirten vatandaşlar bilmedikleri bir çok konuyu öğrenme fırsatı veren panelistlere ayrı ayrı teşekkür ettiler.

Editör: TE Bilişim