Eskişehir’de bir vatandaş, tapulu bahçesinin içerisinde bulunan ve kendisine engel olduğunu söylediği elektrik direğinin, 4 defa dilekçe vermesine rağmen kaldırılmadığını söyledi.
Eskişehir’de ikamet eden emekli öğretmen Kurtuluş Barış, 71 Evler Mahallesi Müjde Sokak üzerinde bulunan kendi üzerin tapulu bahçesinde bulunan elektrik direğinden rahatsız olduğunu dile getirmek istedi. Bunun üzerine 2013 yılında gerekli yerlere müracaat edip dilekçe veren Kurtuluş Barış, şimdiye kadar hiçbir sonuç alamamaktan yakındı. O tarihten bu yana 4 kez dilekçe verdiğini iddia eden ve direğin halen bahçesinde durduğunu belirten Barış, “Eskişehir’in 71 Evler Mahallesi Müjde Sokak Alpu yolu üzerinde bulunan 100 metrekarelik tapulu bahçemden demir elektrik direğinin kaldırılması için, 2013 yılında Eskişehir merkezde bulunan Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş.’ye dilekçe verdim. Belli bir süre bekledikten sonra, bahçemden demir elektrik direği kaldırılmayınca, direğinin bahçe dışına kaldırılması için aynı yere, 2’nci defa tekrar dilekçe verdim. 2’nci dilekçemi verirken bana tapulu bahçemden demir elektrik direğimin kaldırılması ile ilgili yazılı karar aldıklarını, gösterdiler. Yine bir müddet bekledikten sonra yazılı karar almalarına rağmen elektrik direği kaldırılmayınca, 3’üncü defa dilekçe verdim, direk bahçe dışına yine alınmadı. Bir müddet daha bekledikten sonra 4’üncü defa dilekçemi verdim ve yine alınmadı. Demir elektrik direği tapulu bahçemden alınmadığı için mağdur durumdayım. Bu direk bahçemi işgal ediyor ve bahçeme ekim yaparken bana zararı dokunuyor” dedi.
Konu ile ilgili bilgisine başvurduğumuz Eskişehir Osmangazi Elektrik Dağıtım A.Ş. (OEDAŞ) Sistem İşletme Baş Mühendisi Bahadır Karaca ise "Eskişehir’de emekli öğretmen Kurtuluş Barış’ın bizde dilekçeleri mevcut. Konu ile ilgili, 2015 yılının Ağustos ayında yerinde keşif yapılarak, yapılacak işin projesi çıkarılmış. 2016 yılı ihalesinin sonuçlanmasından sonra bu ihale kapsamında, Kurtuluş Barış’ın yer değişiklik talebi yerine getirilecektir" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim