Türk-İş, DİSK, KESK, EBTO, TMMOB temsilcileri ve üyeleri, Adalar mevkinde bir araya gelerek 1 Mayıs kutlamaları ile ilgili ortak bir açıklama yaptı.
5 yıl sonra yine ortak bir 1 Mayıs kutlaması yapacak olan Türk İş, DİSK, KESK, EBTO  ve TMMOB üyelerinin de hazır bulunduğu basın açıklamasında ilk konuşan Türk İş Eskişehir İl temsilcisi Nejat Kılıç oldu.  1 Mayıs’ın tarihsel sürecini anlatan  Kılıç daha sonra ülkede  yaşanan terör,  ekonomik sorunlar, işsizlik nedeniyle vatandaşların zorluk içinde mücadele ettiğini söyledi.
İşsizliğin başını alıp gittiğini belirten Kılıç, “İşsizlik üniversite mezunları içerisinde yüzde 20’lere varan makasa gelmiş, diğer tarafta çalışan üniversite mezunlarının yüzde 50’sinde işinden memnun değildir. Her ile üniversite açmakla övünen iktidar işsizlik boyutuna çare  üretememesi çok hazindir. Ülkemizde her alanda yaşanan sıkıntıların çaresi bütün emekçilerin,  işsizlerin, emeklilerin, öğrencilerin hep beraber bir araya gelerek mücadele etmesi ile çözüm bulacaktır. 1 Mayıs Emek ve Dayanışma günü dolayısıyla Eskişehir’de emekçiler bir araya gelerek ortak hareket etme kararı aldılar. Bu günlerde işçilerin kıdem tazminatına kamu emekçilerinin özlük haklarına yapılan saldırılar bertaraf etmek için emekçilerin güç birliği yapmasına şiddetle ihtiyaç vardır” dedi.
Nakliyat İş Sendikası Eskişehir Şubesi Ali Özçelik yaptığı kısa konuşmada Kıdem tazminatının fona devretmesi için başlatılan çalışmaların durdurulması için, insanca yaşanabilecek bir asgari ücretin alınabilmesi için alanlara çıkacaklarını söyledi.
1 Mayıs Tertip Komitesi adına açıklama yapan Faik Alkan, 16 Nisan referandumunda demokrasi sınavını başarı ile veren Eskişehir’in, şimdi de 1 Mayıs Birlik, Mücadele ve Dayanışma gününe hazırlandığını söyledi. 1 Mayıs’ı işçi ve emekçiler olarak bayram havasında kutlamak için bir araya geldiklerini belirten Alkan şunları söyledi;
“Bütün dünyada olduğu gibi Türkiye işçi sınıfı ve emekçileri bu 1 Mayıs’ta da alanları doldurarak kapitalist sömürü düzenine karşı taleplerini haykıracaktır. Bu nedenle 1 Mayıs’ta biz işçiler ve emekçiler olarak, asgari ücretin sefalet ücreti olmaktan çıkıp insanca yaşayacak bir ücret olmasını, ağır çalışma koşullarının, keyfi işten atmaların, taşeronluk ve kiralık işçi uygulamasının son bulmasının, grev hakkının engellenmesi uygulamasına son verilmesini, kadın cinayetlerinin son bulması, gençlerin işsizlik ve geleceksizlik sorununun çözülmesini talep etmekteyiz. Bu taleplerin gerçekleşmesi ancak bizlerin bir araya gelmesiyle mümkündür. Değerli Eskişehirliler 1 Mayıs’ta sizleri Sıhhiye Meydanına bekliyoruz”
 
Editör: TE Bilişim