DİSK Birleşik Metal İş Sendikası’na üye oldukları gerekçesiyle ICF’den işten çıkarılan 2 işçi ile ücretli izne çıkarılan 12 işçinin direnişi 22. Güne girerken DİSK Emekli Sen Eskişehir Şubesi üyeleri destek vererek moral verdi. 
DİSK Emekli Sen Şube Başkanı Suat Başaraner , ilgili işvereni işçinin en doğal hakkı olan sendika hakkına ve hak aramasına saygılı olmaya davet ettiklerini söyledi. 
       Barıştan yana özellikle çalışma barışından yana olduklarını dile getiren Başaraner,  “Biz bacanın ve ocağın tütmesinden yanayız. Ama çıkarlarımız ve haklarımız yok sayılırsa her türlü mücadeleyi de vereceğimiz bilinmelidir. OSB bizi (DİSK’i) çok iyi tanır. Biz kavga istemiyoruz; iş barışı, iş güvenliği ve konsensüs istiyoruz. Bunlar tabi bir işçi (sendika ile) işveren arasında sağlanacaktır. Biz DİSK Emekli-Sen olarak ICF işçisinin ve tüm işçi sınıfının yanındayız” diye konuştu. 
Birleşik Metal İş Sendikası Eskişehir Şube Başkanı Bayram Kavak’ta yaptığı konuşmada; işten atılan işçilerin 22 gündür direndiklerini, haklarını aradıklarını dile getirerek “İşveren ile diyalog kurarak görüşmek istiyoruz. İşveren olumsuz yanıt vermiyor ama bir türlü gün ve saat belirlemiyor” dedi. 
İşçilerin direnişine emek dostları, sendikalar, siyasi partiler, demokratik kitle örgütlerinin destek verdiklerini ve teşekkür eden Kavak, “Gördüğünüz gibi fabrikada işçi ile kapının önündeki direnen arkadaşları artık tamamen bütünleştiler. Sendika hakkı için birlikte direniyoruz. Kazanan işçi olacaktır” şeklinde sözlerini dile getirdi.
 

Editör: TE Bilişim