Eskişehir-Emirdağ Kültür Sanat Derneği (ESAB) Başkanı Ahmet Urfalı ve yönetim kurulu üyeleri, Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın'ının davetlisi olarak, Emirdağ ilçesine gittiler. ESAB üyesi  Türk İslam Tarihi Araştırmacısı Hacı Osman Yeler, ''Türk İslam Tarihi ve Ramazan Ayın da Tutulan Orucun Önemi'' hakkında, Emirdağ ilçesin de İftar' dan sonra gece konferans verdi.
 
Türk İslam Tarihi Araştırmacısı Hacı Osman Yeler, Emirdağ ilçesin de düzenlenen konferansta şunları konuştu, ''İslam dinini kabul eden İlk Türk İslam devleti Karahanlılar’dır. Karahanlılar, Devlet yönetiminde ve teşkilatlanma da Selçuklulara öncülük etmişlerdir. Dünya tarihinde ilk kez burslu öğrenci sistemini, Karahanlılar ortaya çıkarmış ve uygulamıştır. Karahanlılar, öğrenci burs masraflarını hazineden değil, vakıf gelirlerinden karşılamışlardır. Ramazan ayın da oruçluya iftar verenin günahları affolur. Hurma ile iftarı açmak sünnettir. Bu ayda cennet kapıları açılır ve cehennem kapıları kapanır. Ramazan mübarek ve bereket aydır. Allah bu ay da günahları bağışlar ve duaları kabul eder. Allah bu mübarek ay da; Onun şanına yakışacak, kulluk yapmayı, Rabbimizin razı olduğu, beğendiği yolda bulunmayı, hepimize nasip eylesin! Amin'' dedi.
 
Konferansa; Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, Emirdağ Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İlçe Başkanı Ceylan Morca, Emirdağ Ülkü Ocakları Başkanı Hakan Yiyit, ESAB Başkanı Ahmet Urfalı ve yönetim kurulu üyeleri, Belçika'dan Emirdağ'ına iznini geçirmek için gelen Emirdağlı Gazeteci Güven Yüceer ve kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.
Editör: TE Bilişim