Ak Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, Ak Parti Tepebaşı ilçe Başkanı Ertuğrul Dindar ile beraberindeki heyet yeni yapılan Eskişehir Emniyet Müdürlüğü binasında incelemelerde bulundu.   Ak Parti Eskişehir Milletvekili Salih Koca, binanın ilk ‘akıllı binalardan’ birisi olduğunu söyledi.

Gazetecilerle birlikte binayı gezen Milletvekili Salih Koca’ya mimar ve polis memuru olan Ahmet Cem Devecel bilgi verdi. Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının yetersiz olması ve birimlerin dağınık olması nedeniyle TOKİ ile Emniyet Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol kapsamında 24. 261 m2’lik arsa üzerine 40 bin m2 kullanımlı alanlı Yeni İl Emniyet Müdürlüğü hizmet binasının yapıldığını belirten Koca, inşaatın çok büyük bölümün bitirildiğini çevre düzenlemesinin kaldığını kaydetti.

Emniyet Müdürlüğü personelinin her koşulda özverili bir şekilde hizmet verdiğini belirten AKP Eskişehir Milletvekili Salih Koca, “Şeffaf ve sağlıklı ortamda emniyet personelinin hizmet yapması açısından önemlidir, hükümetimiz, emniyet personelinin böyle çalışma ortamlarını yaratmak için bir çok yerde hizmet binaları yaptırıyor” dedi.

BÜTÜN BİRİMLER TEK ÇATIDA TOPLANIYOR

Yeni Emniyet Müdürlüğü binasında personelin rahatça çalışmasının yanı sıra şehir merkezinde 15 ayrı emniyet hizmet binasının burada toplanacağını belirten Koca, “Artık bütün emniyet birimleri burada hizmet verecek. Vatandaşımız içinde büyük bir rahatlık olacak. Tüm işlemlerini burada yaptıracak. Hem zaman kaybı hem de gerek mazot gerekse ulaşım parası konusundaki kayıplar olmayacak. Diğer tarafta da emniyet güçleri, şehrin herhangi bir noktasında meydana gelen olaylara da daha kolayca ve daha hızlı bir şekilde ulaşacaktır” diye konuştu.

Koca, yeni binanın ısıtma ve soğutma havalandırma sistemi, kamera sistemi, konferans ve kriz odaları ile akıllı sınıfıyla Eskişehir’in ilk akıllı binalarından birisi olduğunu sözlerine ekledi.

 

YENİ ESKİŞEHİR EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ HİZMET BİNASINDAN NOTLAR:

İNŞAAT DURUMU: İnşaat’ ın   % 98’si tamamlanmış olup, proje tadilatı nedeniyle Firma TOKİ’ den süre uzatımı almıştır.

BİNA PROJESİ: B2+B1+Z+1+2+3 olmak üzere toplam 6 kattan oluşmaktadır. Ortalama 25 ve 50 m² odalardan oluşmak üzere 600 oda bulunmaktadır.

KONFERANS SALONU: 700 kişilik konferans salonunda vatandaşların bilgilendirilmesi ile ilgili başta huzur toplantıları olmak üzere her türlü toplantı ve eğitim amaçlı kullanılabilecektir.

BRİFİNG SALONU: 100 Kişilik üst düzey brifing salonu yapılmıştır.

KRİZ VE TOPLANTI ODALARI: Kriz ortamında mobese sistemlerinin takip edilerek krize anında müdahale edilebilmesi amacıyla oluşturulmuştur.

KGYS (MOBESE) ODASI: Olaylara en kısa zamanda müdahalede bulunularak kentin güvenliğinin sağlanması için Kent Güvenlik ve Yönetim Sistemi odası oluşturulmuştur.

ISITMA VE SOĞUTMA VE HAVALANDIRMA SİSTEMİ: Binanın kışın ısıtmasında yazın ise soğutmasında ve havalandırmasında kullanılan akıllı sistem olarak tabir edilen elektronik ısıtma soğutma ve havalandırma sistemi (fancoil) kullanılmıştır.

YANGIN İKAZ VE SÖNDÜRME SİSTEMLERİ: Yangının anında tespit edilerek hiçbir müdahale gerektirmeden yangını söndürebilen akıllı sistem kullanılmıştır.

BİNA GÜVENLİĞİ: Binaya girecek araçların denetimi için plaka tanıma sistemi, kartlı ve turnikeli giriş çıkış sistemi, çevre güvenliği için harekete duyarlı yüz tanıma özellikli çevre güvenlik kamera sistemi ile donatılmıştır.

BİRİM VE KURUM ARŞİVLERİ: Birim ve kurum arşivi olarak kompact sistem arşivler oluşturulmuş, bu sayede arşivlerin korunması ve arşiv belgelerine çok kısa sürede ulaşılarak vatandaşlarımızın bekletilmeden hizmet almaları sağlanacaktır.

AKILLI SINIF: Personelimizin internet ve polis bilgisayar ağı olan polnet sistemi üzerinden uzaktan interaktif eğitiminin sağlanması amacıyla oluşturulmuştur.  

SPOR VE KONDİSYON SALONU: Personelimizin spora teşvik edilerek, kondisyonu’nun artırılması amacıyla oluşturulmuştur.

YEMEKHANE: 300 kişi aynı anda yemek yiyebilecektir.

KANTİN: Personelimizin tüm ihtiyaçlarını karşılayabileceği standartta kantin oluşturulmuştur.

OTOPARK: 83 adet açık ve 150 adet kapalı araç otoparkı mevcuttur.

Sığınak, depolar ve mescit bulunmaktadır.

Editör: TE Bilişim