Büro Memur Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Selim Aktaş, Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan sivil memurların çalışma şartlarının ve özlük haklarının düzeltilmesi gerektiğini söyledi.

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görev yapan sivil memurların sendikaya üye olmasının önündeki engelleri kaldırdıklarını belirten Aktaş, sivil memurların 657 Sayılı Devlet Memurları Kanunu'na tabi tutulmalarına rağmen sadece isim olarak memur göründüklerini ileri sürdü. 657 Sayılı Kanunla işe alınan sivil memurların devlet memurları kanununda yer almayan Emniyet Örgütü Disiplin Tüzüğüne göre polis gibi cezaya tabi tutulduğunu vurgulayan Aktaş, "Sivil memur kardeşlerimizin maalesef bir görev tanımı dahi bulunmamaktadır. Sivil memurlar, devlet memuru onuruna yakışır bir şekilde görevlendirilmediği gibi yıllardır hakları da verilmemektedir” dedi.

YASAL ÇALIŞMALAR YAPILMALI

Aktaş şöyle konuştu: “Birçok sivil memur, görevi başında şehit olmuştur. Sivil memurlar, teşkilat içerisinde çalışmaları nedeniyle polislerin maruz kaldıkları psikolojik baskıya maalesef aynı şekilde maruz kalmakta ve psikolojik olarak yıpranmaktadırlar.  Ceza alırken polis gibi görülen ancak iş ödüle gelince yok sayılan sivil memurlara ne yıpranma payı ne de terör tazminatı verilmektedir. Büro Memur-Sen olarak, sivil memurların hakları ile ilgili yasal çalışmaların bir an önce yapılmasını istiyoruz."

 

Editör: TE Bilişim