Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Mesaj şöyle; "Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün 93 yıl önce kurduğu Türkiye, ulus egemenliğine dayanan, lâik ve demokratik bir Cumhuriyet'tir. Eşitliğin, özgürlüğün, kardeşliğin güvencesi olan Cumhuriyet’in ülkemiz için ne kadar değerli olduğunu her geçen gün daha iyi anlıyor, korumak için var gücümüzle çalışıyoruz.
 
Cumhuriyetimiz son günlerde hiçbir zaman olmadığı kadar tehlikeli bir süreçten geçmektedir. Kurtuluş Savaşı’nda içten ve dıştan gelen tüm saldırılara göğüs geren Türk Milletinin, tüm Cumhuriyet düşmanlarına gereken cevabı vereceğine ve laik demokratik Türkiye Cumhuriyeti Devletini sonsuza kadar yaşatacağına olan inancım tamdır.
 
Ulu Önder Atatürk, "Arkadaşlar, efendiler ve ey millet, iyi biliniz ki, Türkiye Cumhuriyeti şeyhler, dervişler, müritler, meczuplar memleketi olamaz. En doğru, en hakiki tarikat, medeniyet tarikatıdır" sözüyle bizleri 93 yıl önceden uyarmıştır. Cumhuriyet, bilgisizliğe, yobazlığa, bağnazlığa, yoksulluğa, umutsuzluğa karşı verilen savaşın adıdır. Ulu Önder'in dediği gibi, "Cumhuriyet, bilhassa kimsesizlerin kimsesidir."
 
Atatürk'ün kurduğu Cumhuriyet'i yaşatmaya ant içen, ilke ve devrimlerini, çağdaş yaşamı gönülden benimseyen, Cumhuriyet'in sağladığı kazanımların bilincindeki Türk Ulusu, genci ve yaşlısıyla Türkiye'nin aydınlık ve mutlu yarınlara ulaşmasında en büyük güvencedir.
 
Hiçbir kötü emel, Türkiye Cumhuriyeti'ne zarar veremeyecek, yüreği Atatürk inancı ve yurt sevgisiyle dolu Türk Ulusunun gücü ve istenci karşısında duramayacaktır.
 
Cumhuriyet, korumamız ve ödün vermeden yaşatmamız gereken en değerli varlığımızdır.
Bu bilinçle, bizlere parlak bir gelecek, onurlu bir yaşam, tam bağımsız, çağdaş Türkiye’yi armağan edenlere sonsuz minnet borçluyuz.
 
Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Atatürk'ü, silâh arkadaşlarını, tüm kahraman şehitlerimizi ve gazilerimizi gönül borcu, saygı ve rahmetle anıyoruz.
Türk Ulusunun ve Eskişehirlilerin, Mustafa Kemal Atatürk’ün, “en büyük bayramımız” dediği Cumhuriyet Bayramını kutluyorum."
 
 
 
Editör: TE Bilişim