Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Biriminin öncülüğünde engelliler ve gönüllüleri bir araya getirecek yeni bir proje başlıyor.
Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Birimi, engelli vatandaşları yaşadıkları sorunlar karşısında onlara destek olacak gönüllülerle buluşturmak amacıyla yeni bir proje hazırladı.‘Engelliler Gönüllülerini Arıyor’ projesi dört aşamadan oluşacak ve projenin ilk aşamasında, farklı engelli grupların (İşitme engelliler, görme engelliler, bedensel engelliler ve zihinsel engelliler) gereksinim alanları ve ideal davranış modelleri belirlenecek.
Projenin ikinci aşamasında, engelliler kendi engel grupları ile ilgili olarak gönüllülere eğitim verecek. Her hafta farklı bir engel grubu, gönüllülerle eğitimini gerçekleştirecek. Eğitimlerde karşılaştıkları sorunları, karşılarına çıkan engelleri, gereksinim duydukları iletişim şeklini, davranış modellerini ve gönüllülerden ne beklediklerini anlatacaklar.
Projenin üçüncü aşamasında tüm engelliler ve gönüllüler büyük buluşma ile bir araya gelecek ve engelli gönüllü platformunu oluşturacak.
Projenin son aşamasında ise engelliler gönüllüye ihtiyaç duyduklarında, oluşturulan gönüllü ağından gönüllülerle iletişime geçecekler ve engelleri beraber aşacaklar. Projede yer almak isteyen gönüllüler,  Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Engelli Hizmetleri Birimi’ne başvuru yapabilirler. Gönüllüler proje için ayrıntılı bilgi için 211 55 55 – 1230 numaralı telefonu arayabilirler.
 
Editör: TE Bilişim