Anadolu Üniversitesi Hukuk Fakültesi bünyesinde çalışmalarını yürüten Engelsiz Mekanizma Öğrenci Topluluğu, engellilerin fark edilmeyen bir sorununa dikkat çekmek için destek turlarına devam ediyor. Geçen hafta ilk ziyaretini MHP Eskişehir İl Başkanlığına gerçekleştiren Engelsiz Mekanizma Topluluğu üyeleri Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Melih Savaş ile görüştü.
Ziyarette, fakülte bünyesinde hazırladıkları “Engelli Vatandaşların Kamu Hizmetine Alınmaları ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Taslağı”nı sundular. Bu kanun taslağıyla engellilerin kariyer mesleklere girişini engelleyen muhtelif kanunlardaki maddelerin kaldırılmasını amaçlayan topluluk, söz konusu kanun taslağının mecliste görüşülüp kanunlaşmasını amaçladıklarını ifade ederken siyasilere ulaşmak için destek istedi.
Ziyarette Engelsiz Mekanizma Topluluğunun Danışman Öğretim Elemanı Arş. Gör Serhat Kaşıkara topluluğun tamamıyla bir öğrenci inisiyatifi olduğunu ve gönüllü olarak çalıştıklarını belirtirken, hazırladıkları kanun taslağının akademik, hukuki ve sosyolojik yönleri olmakla beraber tüm kesimlere hitap edebilecek olgunlukta bir metin olduğunu söyledi. Ayrıca konularının engelliler olmasından dolayı “siyaset üstü” olduklarını belirtti. Engelsiz Mekanizma Topluluğunun Genel Koordinatörü Alperen Selvi ise şunları söyledi: “Bir düşünün, bu ülkede engelli vatandaşlar hukuk ve siyasal bilgiler fakültelerini okuyor ve başarıyla bitiriyor. Ama iş hakim, savcı, kaymakam ve valilik gibi kariyer mesleklerde istihdam edilmeye gelince ‘Sen engellisin, olmaz!’ deniliyor. Bunu yaparken de bazı kanunlara dayandırılıyor. Burada bir haksızlık var. Bu haksızlığın düzeltilmesi için bir kanun taslağı hazırladık. Belediye olarak siyasilerle bağlantı kurma noktasında sizden destek bekliyoruz.”
Buna karşılık Tepebaşı Belediyesi Başkan Yardımcısı Melih Savaş ise şunları söyledi: “Tepebaşı Belediyesi olarak engellilerle ilgili her türlü çalışmaya hassasiyet gösteriyoruz.  Böyle bir soruna dikkat çektiğiniz için sizlere çok teşekkür ederim. Engellilerle ilgili bu hukuksal çalışmanın Eskişehir'de yapılmış olmasından dolayı da ayrıca gurur duyduk. Belediye olarak böylesine değerli bir çalışmanın olumlu sonuçlanması için gereken desteği vermeye hazırız. Bu bağlamda Tepebaşı Belediyesi olarak sizleri gerek şehrimizin gerekse diğer milletvekilleri ile bir araya getirmeye çalışacağız. Bu konuda bizden de destek istediğiniz için sizlere çok teşekkür ederim.”
 
 
 

 
Editör: TE Bilişim