Eskişehir Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Kadın Kolları Başkanı Kadriye Alkan, 25 Kasım kadına yönelik şiddete karşı Uluslararası Mücadele Günü nedeniyle bir açıklama yaparak, Toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, ayrımcılığa, ataerkil toplumsal şiddete, aile içi şiddete, savaşa, kadın haklarını yok sayana, hayır dediklerini söyledi.

 2015 yılı içinde 255 kadın öldürüldüğünü, yüzlerce kadın fiziksel şiddet, psikolojik şiddet, ekonomik şiddet ve cinsel şiddet gördüğünü belirten  MHP İl Kadın Kolları Başkanı Kadriye Alkan,“ Tüm bu olumsuzlukların giderilmesi için öneri ve taleplerimiz; Devletten çok acil önleyici tedbirler almasını. Meclisteki vekillerin özellikle kadınların bu konuda destek vermesini,  Polise koştuğumuzda bize sahip çıkmasını.  Avukatımızın yanımızda durmasını istiyoruz” dedi.

Namus cinayetleri, uluslararası hukuk açısından yargısız infaz olarak kabul edildiğini belirten Alkan şunları söyledi:

“ İlkokullardan başlayarak cinsiyete yönelik ayrımcılık konusunda eğitimler verilmelidir. Özellikle kız çocuklarının eğitimine önem verilmeli, erken evliliklerin önüne geçilmelidir. Kadınlar çalışma yaşamının dışında görülmemeli ve çalışma koşulları iyileştirilmelidir. Yazılı ve görsel basına büyük görevler düşmektedir. Yazlı ve görsel basında, kadınları ve erkekleri eğiten, öğreten, öz güven kazandıran faydalı programlara yer verilmelidir. Kadınlara yönelik her tür düzenleme kadınların ve kadın örgütlerinin görüşleri alınarak yapılmalıdır. Sivil Toplum Kuruluşlarının talepleri karşılanmalı, çalışmalarına destek verilmelidir. Bizler artık kadına yönelik şiddeti değil, kadını üretkenliğini, kadının sevgisini, merhametini, başarılarını konuşmak istiyoruz.” 

Editör: TE Bilişim