Tepebaşı Belediye Meclisi Aralık ayı ilk toplantısı  Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç başkanlığında toplanarak gündemdeki 15 madde görüşüldü.
Oturum öncesi Meclis gündem dışı söz alan AK Parti Meclis Üyesi Orhan Durmuş, “Biliyorsunuz Büyükşehir yasası ile köyler mahalle olarak Tepebaşı’na bağlandı. Daha önce köy oldukları için vergi ödemeyen vatandaş mahalle olmalarıyla birlikte vergi ödeyecekler. Ancak bu vatandaşların 2019 yılına kadar vergi muafiyetleri var ve bazı vatandaşlar vergileri önceden ödedi. Muafiyet çıkmasıyla ödenen vergilerin geri iadesinde vatandaşlar zorluk yaşıyor. Bu konuda mağdur edilmemeliler” dedi. Tepebaşı Belediye Başkan yardımcısı Fikriye Güven Zaptiye konuyla ilgili meclis üyelerine bilgi vererek, “Vergi iadelerinin şuan başvuru aşamasında ve başvuru tarihlerine göre sıralama yapılarak ödenecektir. Ancak, 2017 yılı içinde vergi borçları varsa bu borçlar tahsil edilecek kalanlar vatandaşlara ödenecektir. Ödenecek vergi borcu 4 milyon Tldır” diye konuştu.
Gündem maddeleri arasında yer alan Tepebaşı İlçe Müftülüğüne ve Tepebaşı Kaymakamlığına bir adet araç tahsis edilmesi oybirliğiyle kabul edilirken, Gölpazarı Belediyesi’ne tahsil edilen çöp kamyonunun süresinin uzatılması oyçokluğu ile kabul edildi. Diğer maddeler ise komisyonlara havale edildi.
Editör: TE Bilişim