Eskişehir – Emirdağ Kültür Sanat Derneği (ESAB) tarafından düzenlenen ‘Emirdağ’ın düşman işgalinden kurtuluşunun 95. Şeref Günü’, Emirdağ’da bir dizi etkinlikle kutlandı.
 
Emirdağ Belediyesi Kültür Merkezinde başlayan törene protokol, halk ve öğrenciler katıldı. Yoğun bir ilginin yaşandığı tören, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’yla başladı. Törende açış konuşmasını Eskişehir - Emirdağ Kültür ve Sanat Derneği (ESAB) Başkanı Ahmet Urfalı, Emirdağ Kent Konseyi Başkanı Ahmet Yiğiter ve Emirdağ Belediye Başkan Vekili Yücel Erdönmez yaptılar. Moderatörlüğü Eskişehir Anadolu Üniversitesi (A.Ü) Öğretim üyesi Prof. Dr. Erol Kutlu tarafından yapılan ‘’Milli Mücadele’de Emirdağ ‘’ paneline geçildi. Panele; Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGGÜ)’ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Osman Köksal, Eskişehir Anadolu Üniversitesinden Doç. Dr. Kemal Yakut, Afyon Kocatepe Üniversitesinden Prof. Dr. Sadık Sarısaman ve Doç. Dr. Ahmet Altıntaş katıldı.
 



Öğretim üyeleri Emirdağ halkının Milli Mücadele verdiği şanlı direnişi belgelere dayalı olarak anlattılar. Panel; katılımcı öğretim üyelerine plaket ve teşekkür belgelerinin verilmesiyle sona erdi. Panelin ardından ‘Şanlı Direniş Fotoğraf ve Belgeler Sergisi’ açıldı. Sergide, Milli Mücadele’de Emirdağ’la ilgili 100 fotoğraf ve belge yer aldı. Etkinliklerin öğleden sonraki bölümünde; Anadolu Üniversitesi tarafından çekimleri yapılan ve yapımcılığını Eskişehir Anadolu Üniversitesi Öğretim üyesi Prof. Dr. Erol Kutlu’nun üstlendiği ‘’ Milli Mücadele’de Emirdağ ‘’ belgeseli gösterildi. Belgeselde; akademisyenler, yazarlar, tanık yakınları bilgi ve belgelerini sundular. Emirdağ Çarşı Camii’nde şehit ve gazilerin ruhuna ithafen okunan Mevlidi Şerif’in ardından Emirdağ Şehitlikleri ziyaret edildi.
 
Haber: Ertuğrul Altınel - Eskişehir
 
Editör: TE Bilişim