KESK, TTB, TMMOB, DİSK’li kadınlar Adalar’da basın açıklaması yaparak tüm kadınları 1 Mayıs’da Cuma günü Sıhhiye Meydanında yapılacak 1 Mayıs’a ve Sakarya Caddesi’nden Sıhhıye Meydanına kadar yürümeye davet etti.Kadın çalışanları adına konuşma yapan Eğitim Sen Kadın Sekreteri Yeliz Sığınır, kadınlara yönelik politikaların her geçen gün artarak kadının bedenine, emeğine yönelik müdahalelerle gündeme geldiğini gördüklerini belirterek “ Kadınlar olarak; ‘Aile sorumlulukları’, ‘çocuk bakım yükümlükleri’ gibi bahanelerle kadınlara esnek çalışma formları dayatmak yerine, tam zamanlı ve tam güvenceli istihdam olanaklarını sağlayacak yasal düzenlemeler yapılmasını istiyoruz” dedi.

Kadınlara yönelik, şiddet, taciz, tecavüz ve öldürme olayları ile ilgili istatistik veriler paylaşan Sığınır, kadınların katledilmesine, şiddete yönelik yükselen sese kulak tıkayan, köleliğin fıtratında olduğunu söyleyen siyasi iktidar olduğunu söyledi.

İşçi sağlığı ve iş güvenliği konusunda; performansa bağlı, güvencesiz ve esnek çalışma koşullarının en çok kadın emekçileri etkilediğini belirten Yeliz Sığınır şunları söyledi:

“Biz kadınlar; güvenceli işlerde, insana yaraşır koşullarda çalışabilmek, eşdeğer işe eşit ücret alabilmek istiyoruz. İş kazalarında ölmek, çalışırken hastalanmak istemiyoruz; yoksulluk sınırının altında ürete boyun eğmiyoruz. Hükümetin kadınların mali, sosyal ve özlük haklarına dair imza koyduğu sözleşmelerin yerine getirmesini istiyoruz. Biz kadınlar; kuralsız güvencesiz sigortasız çalışmaya, ayrımcılığa, şiddete, mobbinge, taciz, tecavüz ve kadın cinayetlerine dur demek için, kadın kırımını ve kadına yönelik şiddeti meşrulaştıran ve yaratan savaşlara karşı, barışın sesi olmak için eşit ve özgür bir gelecek için, tüm kadınları; 1 Mayıs 2015 Cuma saat 13.30 da Sakarya caddesi başında toplanıp Sıhhiye Meydanına yürümeye çağırıyoruz.”

 
Editör: TE Bilişim