ESKİ Genel Kurulu’nun üçüncü oturumunda Ak Partililerin 2015 yılı bütçesi ile ilgili komisyon raporu görüşülmeden  ara talep etmesi gerginliğe neden oldu

 

ESKİ Genel Kurulu toplantıları devam ediyor.  Toplantının üçüncü oturumu Büyükşehir Belediyesi Meclis salonunda yapıldı.  Yılmaz Büyükerşen olmadığı için meclisi Ak Partili Ahmet Yapıcı yönetti. 

 Toplantıda 2015 yılı bütçesi ile ilgili komisyon raporu okunmasına rağmen görüşülmeden  AK Partili Mustafa Birsen,  AK Parti’nin çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek Kifayet-i müzakere önergesi sundu.   Bunun üzerine CHP’liler herşeyin hazır olduğunu belirterek tepki gösterdi.

 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, böyle bir talebin nedenini anlayamadığını belirterek, “Çünkü komisyonlar çalışmalarını tamamlamış, oyunu vermiş. Üstelik plan bütçe komisyonu oy birliğiyle kabul edilmiş.  Dolayısıyla bugün toplanan meclisin görevini yerine getirip tamamlaması gerekir.  Diğer çalışmaların burada bir mazeret oluşturmaması gerekir.  Amaç nedir? Böyle bir yaklaşımı da kabul etmediğimizi bildiririm” ifadelerini kullandı.

 

 CHP’li Abdülkadir Adar ise, “ Burada oylamanız gereken kifayeti müzakere değildir.  Görüşmeden kaçmadır, başka bir şey değildir. 9 kişilik komisyonun 3 kişisi CHP’lidir, 6’lısı AKP’dir” diyerek tepkilerini gösterdi.  AK Partili Birsen Adar’ın sözlerini keserek önergenin oylanmasını istedi.  Tartışmalar oturum bittikten sonra da uzun süre devam etti.  Görüşmelerin ertelenme nedeninin ise suya yapılması söylenen zamlar olduğu iddia ediliyor.

ESKİ’nin bir dahaki toplantısı Perşembe günü saat 17.00’de yapılacak. Oturum da 2015 yılı bütçesi ve yeni su tarifesinin görüşülmesi bekleniyor.

Editör: TE Bilişim