Eski adıyla Ticaret Meslek Lisesi  yeni adıyla Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde mezuniyet töreninde eski mezunlar ile yeni mezunları bir araya gelerek ‘menuniyet törenini’ birlikte yaşadılar.  Bu yıl 150 öğrencinin mezun olduğu okulda Ticaret Lisesi Mezunları Derneği (TİLMED) üyeleri de kep attı.

Ahi Evran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 12. Sınıf öğrencileri düzenlenen törenle mezuniyetlerini aileleri ve öğretmenleri ile paylaştı. Okul bahçesinde gerçekleştirilen törene TİLMED üyeleri de katılarak renk kattı.

Mezuniyet törenine öğrenciler ve TİLMED üyelerinin katılımı ile gerçekleştirilen seremoni ile başlandı. Okul müdürü vekili Mustafa Eker konuşmasına son bir ders yapmak istediğini ifade ederek başladı.  Hayatın yeni başladığını belirten Eker, “ Hayatınızda bundan sonra yılmadan usanmadan çalışarak başarı sağlayabilirsiniz. Okulunuzda öğretmenlerinize kızdığınızda ya okula geç kaldığınızda sorun olmuyordu. Ancak patronunuz olduğunda burada yaptıklarını yapamayacaksınız. Yılmadan usanmadan başarılı olmak için gayret edin” şeklinde konuştu.

Öte yandan TİLMED üyeleri adına bir konuşma yapan iş adamı Ali Eldem ise, “Bizim zamanımızda böyle coşkulu mezuniyet törenleri yoktu. Bizleri aranıza aldığınız için teşekkür ederiz. Birlikte mezuniyet sevincini yaşıyoruz. Mezun olmadan buralarda çok anılarınız olmuştur. Bizlerinde oldu, unutmayın ki mezun olduktan sonra da sizler birer ticaret meslek liseli olacaksınız. Ve kurmuş olduğumuz TİLMED’ın da kapıları sizler için açık olacaktır” dedi.

Ardından bayrak ve flama devri teslimi yapılan mezuniyet töreninde 12. Sınıf öğrencileri ile törene katılan TİLMED üyeleri kep attı.

Editör: TE Bilişim