6. Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği Adalar’da başladı.  Şenlikte konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yıllmaz Büyükerşen, İstanbul’dan sonra en çok tiyatro sahnesi olan Eskişehir olduğunu belirterek, Eskişehir’de çok iyi sanatçıların yetişeceğini söyledi.
Eskişehirspor Bandosu’nun da mini dinleti yaptığı şenliğin açılış konuşmasını yapan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, Eskişehir Kent Konseyi olarak kültürel gelişmenin insanlar ve toplum açısından oldukça önemli olduğunu bildiklerini kaydetti. Tiyatro gösterisini yapanlar dayanışmanın nasıl olduğunu öğrendiklerini belirten Koşarsoy, “Toplum için gerekli olan sorumluluk duygusunu tadarlar, düşünerek ve yorumlayarak okumayı öğrenirler. Bu doğrultuda Kent Konseyi bünyemizdeki Kültür Sanat Çalışma grubumuz, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları paydaşlığında düzenlediğimiz 6. Liselerarasa Tiyatro Şenliğine’ne katılan öğrencilerimiz bireysel konuşma, kendini ifade edebilme yetilerinde daha da özgüven kazanacak, dolayısıyla da bu öğrencilerin kazandıkları bilgi ve becerileri hem okul hem de sosyal ortamlarda kullanabileceklerdir. Ayrıca fark ettikleri yetenekleri mesleki seçimleri ve eğitim hayatlarını etkileyecektir” dedi.
Bu yıl şenliğe 19 okulun katıldığını vurgulayan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, oyunların 19 boyunca süreceğini ve bu şenliğe katkıda bulunan tüm kurum ve kişilere teşekkür etti.
ESKİŞEHİR’İN BU DİNANİZMİ ENGELLEYEMEZ.
6. Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği’nin açılışında konuşan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Eskişehir’in tiyatro geçmişini kısaca anlatarak, ilk tiyatro sahnesini  Haller Gençlik Merkezi’nde açtıklarını söyledi.
Haller Gençlik Merkezi’nde sahneye “Tepebaşı Sahnesi” adı verilmesinin amacının o dönemde İstanbul’daki Tepebaşı Sahnesi’nin kapatılmlasından sonra bu sahneyi Anadolu’nun merkezinde aynı isimle açılmasına dikkat çeken Prof. Dr. Büyükerşen, “Geçtiğimiz yılın sonunda tiyatro sevdaları, sanat sevdaları  artık Eskişehir’e geliyorlar. İstanbul’dan Ankara’dan, İzmir’den tiyatro ve konser izlemek için geliyorlar. Eskişehir, İstanbul’dan sonra en çok sahnesi olan ildir” dedi.
Salon ve sanat etkinliği açısından Anadolu’da en çok sahnesi olan il olarak Eskişehirlilerin onur duyabileceğini vurgulayan Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, şunları söyledi:
“Ankara’da bu kadar sahne yok. Biz burada Uluslar arası Çocuk Tiyatrosu Festivali de yapıyoruz. Eskişehir’in alt yapısı sorunları bitti. Eskişehir’in bu dinanizmini hiç kimse engelleyemez.  Büyük usta Sayın Haldun Taner’in Eskişehir’e farklı bir sevdası vardır. Bana, artık yaşlandığını ve elindeki tiyatro ile ilgili tüm kitap, doküman ve eşyalarını Eskişehir’e bağışlayacağını söyledi. . Eskişehir’de çok iyi sanatçılar yetişecek.  Tiyatro Şenliğine katkıda bulunan tüm kurumlara, öğretmenlerimize, öğrencilerimize teşekkür ediyorum.”
 Odunpazarı Belediyesi Halk Oyunları ekibinin gösterisinden sonra 6. Eskişehir Liselerarası Tiyatro Şenliği korteji Espark alanına kadar yürüyüş gerçekleştirdi.
 
Editör: TE Bilişim