Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, Aleviler ile ilgili yaptığı çalışmalardan dolayı, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’a teşekkür plaketi verdi.
Eskişehir Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı, geleneksel olarak düzenlenen aşure günü ve panel programına bu sene de devam etti. 17’ncisini düzenledikleri Geleneksel Sevgi Seli Aşure ve Muharrem Etkinliği, vakıf binasında gerçekleşti. 17. Geleneksel Sevgi Seli Aşure ve Muharrem Etkinliğine Eskişehir Valisi Azmi Çelik, AKP Eskişehir Milletvekilleri Harun Karacan, CHP Eskişehir Milletvekili Gaye Usluer, Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Başkan İsmail Kılıç ve Eskişehir Hacı Bektaş Veli Derneği Başkanı Kamer Ali Durur’un yanı sıra sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile çok sayıda vatandaşlar katıldı.
Yunus Emre Karabulut’un moderatörlüğünü yaptığı panele Prof. Dr. Ali Yaman konuşmacı olarak katıldı. Muharrem Ayı ve Muharrem Orucu’nun Aleviler için anlamının konuşulduğu panelde Ali Yaman, Kerbela’dan Türkistan’a Aleviliği anlattı. Gerçekleştirilen konuşmaların ardından Aleviler ile ilgili yaptığı çalışmalar ve Alevilere verdiği destek nedeniyle Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt’a teşekkür plaketi verildi.
Editör: TE Bilişim