Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy ve Yürütme Kurulu Üyeleri, ilçelere yaptıkları ziyaretler kapsamında Beylikova Kaymakamını ve Beylikova Belediye Başkanını ziyaret ettiler.

 Kent Konseyinin, ilçelere başlattığı ziyaretler devam ediyor. Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy  ve Yürütme Kurulu Üyeleri Beylikova’ya gittiler. Beylikova Kaymakamını ve Belediye Başkanını ziyaret eden Kent Konseyi Başkanı Akçasoy, yöreye ilişkin  bilgiler almaya ve yörede  yapılabilecek işbirlikleri konusunda görüş alışverişlerinde bulunduklarını söyledi.

Başkan Nuray Akçasoy, Beylikova Kaymakamı Selçuk Haskırış’ı ziyaretinde, Kent Konseyi’nin amaçlarından biri olan  demokratik katılımın yaygınlaştırılması, hemşehrilik hukuku ve ortak yaşam bilincinin geliştirilmesi konusunda ilçede çalışmalar yapmak istediklerini belirtti. Kaymakam Selçuk Haskırış, ziyaretten memnuniyetini dile getirerek, “İlçemizde eğitim seviyesi çok yüksek, öğrencilerin sosyal hayata katılmaları için beraber çalışmalar yapabiliriz. Kent Konseyi Kadın Meclisi ile ilçedeki  kadınlarına yönelik ortak çalışabiliriz. İlçedeki en önemli geçim kaynaklarından biri olan hayvancılıkla ilgili olarak,  mevcut olan süt toplama merkezinin daha da gelişmesi ve bir hayvan kesim merkezinin kurularak ilçe ekonomisine katkı sağlanması için Kent Konseyi ile birlikte işbirliği yapabiliriz” dedi.

Daha sonra, Beylikova Belediye Başkanını ziyaret eden Kent Konseyi Başkanı Akçasoy ve Yürütme Kurulu Üyeleri, kadınların, çocukların, gençlerin ve engellilerin toplumsal yaşamdaki etkinliklerini arttırmak ve yerel karar alma mekanizmalarında aktif rol almalarını sağlamak amacıdayla belediye ile birlikte gerçekleştirebilecekleri çalışma ve projeler konusunda Başkan Özkan Alp ile görüştüler. 

Beylikova Belediye Başkanı Özkan Alp, ilçelerin şehir merkezi ile birlikte büyümesi gerektiğini, ilçelerin ihtiyaçlarının da göz önüne alınarak çalışmalar yapılmasının önemini vurgulayarak, “İlçede eğitim seviyesi yüksek ve bir öğretmen okulumuz bulunuyor. Aralık ayı içerisinde düzenlenen Kitap-Kültür ve Sanat Günleri etkinliği çok başarılı oldu. Bu tür çalışmaları, Kent Konseyi ile birlikte gerçekleştirirsek seviniriz ” dedi.

 

 

Editör: TE Bilişim