Eskişehir Emniyet Müdürlüğü bünyesinde kurulan Narkotime bağlı olan 30 personel ve 7 araç, düzenlenen törenle hizmete başladı.
Valilik Meydanı’nda yapılan törende konuşan Eskişehir Valisi Güngör Azim Tuna, uyuşturucunun, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de büyük bir tehdit olduğunu söyledi. Uyuşturucu ile ilgili olarak küresel ölçekli önlemler alındığını ifade eden Vali Tuna, “Genç nüfusun yoğunluğu bakımından ülkemiz uyuşturucu kullanımı ve ticareti açısından önemli bir potansiyele sahiptir. Narkotim Projesi, uyuşturucunun sokak düzeyinde ulaşılabilirliğinin önlenmesi, narkotik polisinin halihazırdaki çalışma yöntemlerini değiştirerek sokaktaki varlığını daha da fazla hissettirmeyi, yapılan mücadelede etkin ve kalıcı sonuçları almayı hedeflemektedir” dedi.
Ocak ayında fiilen uygulamaya konulan Narkotim Projesi’nin 7 aylık çalışmalarına değinen Vali Tuna, “19 kilo 846 gram esrar maddesi, 23 bin 317 adet ecstasy hap, 6 kilo 354 gram bonzai maddesi, 15 adet captagon hap, 29 gram eroin maddesi ele geçirilmiştir” ifadelerini kullandı.
İl Uyuşturucu Koordinasyon Kurulu tarafından her ay ilgili tüm birimler ile uyuşturucuyla mücadelede atılacak tüm adımların kararlaştırıldığını kaydeden Vali Tuna, şöyle sürdürdü:
“Uyuşturucu ve uyarıcı madde bağımlılığı sadece birey ve aileyi etkilemeyip, sosyal ve ekonomik boyutlarıyla toplumun genel yapısını da etkilediğinden dolayı mücadele için toplumsal bilinç seviyesinin yükseltilmesi gerekmektedir. Bunun yanı sıra sadece polisiye tedbiriyle değil, devletin tüm kurumları, sivil toplum örgütleri ve vatandaşlarımızın katkılarıyla çözülecek bir problemdir.”
Narkotim projesi kapsamında mevcut duruma 30 personel, 7 araç ve gereç ilave edildiğini aktaran Vali Tuna, bundan sonraki çalışmaların daha etkin yapılacağına inandığını, ek olarak 4 motosiklet ve 2 aracın da Emniyet Genel Müdürlüğünce Eylül ayında hizmete sunulmak üzere kente verilmesinin planlandığını sözlerine ekledi.
Konuşmanın ardından Vali Tuna, Vali Yardımcıları, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin ve protokol üyeleri, yeni araçları hizmete açtılar.
Editör: TE Bilişim