15 Temmuz darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY’ye yönelik başlatılan soruşturma kapsamında Eskişehir’de 2’si üst düzey yönetici olmak üzere 69 sağlık çalışanının açığa alındığı bildirildi.
15 Temmuz darbe girişiminden sonra Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile bağlantılı açığa almalar tüm hızı ile devam ediyor. Bu kapsamda Eskişehir’de de 2’si üst düzey yönetici olmak üzere 67 sağlık çalışanı ile beraber toplamda 69 kişi açığa alındı. Konuyla alakalı açıklama yapan Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Hasan Hüseyin Köksal, darbe girişiminin yaşandığı gün teşkilatlarıyla birlikte alanlara indiklerini bildirdi. Köksal, “Vatanın milletin iradesine, özgürlüğüne ket vurmaya çalışanlara karşı sahada irademize sahip çıktık. 13 gündür de Vilayet Meydanında kurduğumuz çadırda üyelerimizle beraber hiç kimsenin tesiri altında kalmadan irademize siyaset üstü sahip çıkıyoruz. Partiler üstü bir görüş var. Her partiye mensup insanların Türk bayraklarıyla milletin iradesinin engellenemediği bir ortamda irademize sahip çıkmaya devam ediyoruz” dedi.
"2’si üst düzey toplam 69 kişi açığa alındı"
Eskişehir’de bu sabah itibariyle toplamda 69 kişinin görevden alındığını aktaran Köksal, şunları dile getirdi:
“Bu sabah itibariyle ilimizde de elimize ulaşan rakamlar var. İçerisinde bulunan üyelerimizi tespit etmeye çalışıyoruz. Kanun hükmünde kararname ile OHAL’den sonra kapatılan sendikaların elemanları var. Bu dönem tabiî ki haklı ile haksızın, siyah ile beyazın birbirine karışacağı bir dönem. Onun için şu an olayın takipçisiyiz. 2 tane üst düzey yöneticimizin görevden alındığı söyleniyor. Tebliğleri bugün yapılacak. Üyelerimizin hukuksal anlamda takipçisi olacağız. Gerekirse disiplin soruşturmalarını biz başlatacağız. Haksız olan üyelerimiz varsa gereken yapılacak. Devletine ve milletine zarar veren varsa cezalandırılması gerekiyor. Ama onun haricinde suçsuz olan varsa biz Sağlık-Sen ailesi olarak bütün sağlık çalışanlarına yardıma hazırız bu konuda. Tam detaylı bir bilgi yok. Şu anda ilimizde elimize ulaşan son bilgiye göre, 2’si üst düzey yönetici olmak üzere 67 sağlık çalışanı ile beraber toplamda 69 kişi görevden el çektirilmiş bulunuyor. Bunun devamının geleceği söyleniyor.”
Editör: TE Bilişim