MUSTAFA YILDIRIM-ŞENAY BİLİK YILDIRIM

Ankara-İstanbul arası ilk YHT seferi Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla ilk başladı. Erdoğan Eskişehir Tren Garı’nda Eskişehirlilerle buluştu.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Ankara-İstanbul Yüksek Hızlı Tren (YHT) açılış töreni kapsamında Eskişehir’e geldi. Eskişehir Tren Garı’nda Eskişehirlilere seslenen Başbakan Erdoğan, Eskişehir’in ulaşım merkezi, hızlı tren merkezi olacağından, Türkiye’nin milli hızlı trenini Eskişehir’in üretecek olmasından, Cumhurbaşkanlığı seçim sürecine Gazze’de yaşananlara önemli gündem maddelerine değindi. İşte Başbakan Erdoğan’ın konuşmasından önemli başlıklar:

SABOTAJLARA RAĞMEN BİTİRDİK

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan’dan sonra kürsüye çıkarak konuşan Başbakan Erdoğan tezahüratlarla karşılandı. Eskişehir’e bizi bir kez daha coşku ile kucakladığı için teşekkür ediyorum. 12 yıllık başbakanlık dönemimde unutmayacağım müstesna anlar oldu, yıllardır bitirilemeyen bolu tünelini hizmete açmak örneğin, Karadeniz Sahil Yolu’nu tamamlamak Marmaray’ın açılışı, çocuklara yeni okullar açmak, tablet bilgisayarlar ücretsiz kitap teslim etmek, işte böyle unutulmaz bir gurur tablosunu bundan 5 yıl önce Eskişehir’de yaşadım Ankara Eskişehir arasındaki ilk yüksek hızlı tren hattını tamamlamış hızlı trenle Eskişehir’e gelmiş ve burada açılışını yapmıştık orada kalmadık hızlı trenle Konya’ya bağlandık, bir hat da Eskişehir İstanbul arasıydı sözünü verdik çok çalıştık, dağları aştık, sabotajlara engellemelere rağmen bu hattı da bitirdik, bugün hizmete açıyoruz. Bu unutulmaz aşnı bizlere yaşan Allah’a sonsuz ham olsun. Bugün sadece Eskişehir için değil Ankara Bilecik, Kocaeli Sakarya İstanbul ve Konya için de önemli bir gün. Modern Ankara şile Türk dünyasının kültür başkentini birleştirdik sonra Konya’yı birleştirdik şimdi de İstanbul’u bu başkentler ile kucaklaştırıyoruz. Ankara Eskişehir arası 1 saat 15 dakikaya düştü Eskişehir Konya arası 1 saat 145 dakikaya düştü şimdi Eskişehir Bilecik arası sadece 32 dakika Eskişehir Kocaeli 1 saat 38 dakika Eskişehir İstanbul arası artık 2 saat 20 dakika Ankara’dan İstanbul artık 3,5 saat bunu daha düşürüp 3 saatte ulaşacağız.

MİLLİ HIZLI TRENİ ESKİŞEHİR ÜRETECEK

Yakın bir zamanda Bursa’yı da bu hatta bağlıyoruz, orada da çalışmalar hızla devam ediyor. Daha birçok şehir de hızlı trenle buluşturacağız Eskişehir artık ulaştırma kenti hızlı tren şehri konumuna geldi TÜLOMSAŞ ilk lokomotifi Karakurt’u imal emişti şimdi de bu fabrika hızlı trenleri imal etmeye başlayacak Türkiye’nin milli hızlı trenini Eskişehir üretecek. Bugün Avrupa’ya ithal edilecek bir lokomotifin açılış kurdelesini kestik hamdolsun. Bugün unutulmaz bir anı Eskişehirli kardeşlerimle yaşıyoruz, şunu özellikle sormak istiyoruz eğer Türkiye 2002 yılındaki şartlarla devam etseydi biz bu gurur tablosunu yaşayabilir miydik? Çeteler, mafya, vesayet sistemi devam etseydi buy muhteşem anı görebilir miydik? Bundan 12 yıl önce hızlı tren bir hayalden öteye geçemezdi banliyö trenleri hatırlayın ne rezaletti. Geçen grup toplantısında SSK Genel Müdürü’nün İstanbul’dan Okmeydanı, Samatya hastanelerinin halini merhum Savaş Ay yaptığı bir belgeselle açıklamışlardı, millete bunlar layık mıydı? 3 yaşındaki bir yavruya yanlış serum takıldı diye sol kolunun nasıl kesildiğini bu millet görsün. O dönemde bunlar ölülerimiz rehin aldılar. Sana 3 tane koyun verseler kaybeder gelirsin 6 sene genel müdürlük yaptın yaptıkların ortada. Artık Avrupa kentlerine oralara hayranlık duyacak değil kendisine hayranlık duyulan bir milletiz biz hayallerini gerçeğe dönüştüren bir milletiz. Ulaştığımız her hedef bizim için yeni bir başlangıçtır.  Türkiye bölgesinin ve dünyanın parlayan yıldızı olmaya devam edecektir.

CUMHURBAŞKANLIĞI SEÇİMLERİ

Cumhurbaşkanını halkın seçmesini biz sağladık, CHP ve MHP ve BDP halkın cumhurbaşkanını seçmesine karşı çıktı. Şimdi hangi yüzle sizin karşınıza gelecekler. Milli irade AK Parti ile güçlendi ve 10 Ağustosta milletimiz sandığın başına gidecek ve cumhurbaşkanını bizzat kendi seçecek 10 ağustosta iki tercih yapıyoruz. Ya eski Türkiye ya yeni Türkiye? Eski Türkiye ile battık yeni Türkiye ile tırmanan bir Türkiye var, şu anda eski Türkiye koalisyon halinde karşımızda saf tuttu, karşımızda saf tutanların demokratik öncü Türkiye gibi bir dertleri var mı bunların milli geliri 3’e katlamak gibi bir derdi var mı? Yok. 100 liranın 73 lirası borçtu şimdi 100 liranın 35 lirası borç, bize 23 milyar dolar IMF’ye borçla devrettiler, şimdi borçları sıfırladık, IMF bizden borç istiyor.

758 ŞEHİT GAZZELİ

Bunların derdi başka Pensilvanya ile işbirliği içindeler, bu zihniyet bugünkü hızlı tren hatlarına sabotaj düzenleyen bu sevince kulp takmaya çalışan zihniyettir, bu zihniyet Türkiye’yi kara trene mahkum eden zihniyette. Onlar eski koalisyon yasak yoksulluk dönemine Türkiye’yi geri götürmek istiyorlar. Biz ise daha fazla tren hattı konut yol yapmak için yola çıktık 10 Ağustos’ta eski Türkiye ile yeni Türkiye sandıkta karşınıza çıkacak Eskişehir’in yeni Türkiye’den yana olacağına yürekten inanıyorum. Bu seçimde partileri bir kenara bırakmanızı istiyorum. Korkutanlara kutuplaştıranlara değil, HDP’nin adayı güneydoğuda ve doğuda vatandaşı tehdit ediyor. Tam bağımsız Türkiye’nin adayına destek olacağınıza inanıyorum. Biz seçilirsek Türkiye’yi çok daha büyük hizmetlerle buluşturacağız. Türk dünyasının kültür başkenti Eskişehir’de önemli bir husus vurgulamak istiyorum karşımda Filistin bayraklarını görülerin katliam tüm hızıyla devam ediyor birleşmiş milletler katliama karşı sessiz birçok devlet zulüm karşısında susuyor, şehit olan 150 yavruyu televizyonlarda görüyorsunuz değil mi şu anda 758 şehit Gazzeli var. Şu anda insani yardımı ile ulaştırmakta zorlanıyoruz. Er ya da geç ulaştıracağız, hastaları yararlıları getirmek istiyoruz ama engelliyorlar. Bizim buna karşı yaptığımız konuşmalar bunları rahatsız ediyor. Bunların içerde de yandaşları var, CHP, MHP, HDP, Pensilvanya, malum medya bunların işini kolaylaştırmak için çalışıyorlar.

BU TOPRAKLARIN EVLADI BİZİZ

CHP’nin cumhurbaşkanı adayının babasını bu ülkeden kovan CHP’ydi, şimdi onlarla birlikte.  Adayları için bu toprakların evladı diyorlar, bu toprakların evladı biziz. Büyük bir gurur anını hep birlikte yaşıyoruz, milletimize bize destek verdiği için kendilerine hizmetkar olmaya inşallah seçilmemiz halinde Cumhurbaşkanı olarak devam edeceğim, tüm emeği geçenlere teşekküre diyorum, rabbim hızlı trenin yolunu açık eylesin tüm yolcuları ve çalışanları kazadan korusun şimdiden Ramazan Bayramı’nı tebrik ediyorum. Biz bu gurur anını yaşarken zulüm gören kardeşlerimize rabbim bayramı bayram gibi yaşamalarını nasip etsin. hızlı trenle Bilecik ve oradan da İstanbul’a geçeceğiz, 10 ağustosta mutlaka sandığa gidiniz.

BİLECİK'E YOLA ÇIKTI

Ankara-İstanbul arasında sefere çıkan ilk YHT ile Eskişehir’e gelen Başbakan Erdoğan'ın yanı sıra, eşi Emine Erdoğan, Başbakan Yardımcıları Ali Babacan ve Emrullah İşler, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, AK Parti Genel Başkan Başdanışmanı ve İzmir Milletvekili Binali Yıldırım ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Numan Kurtulmuş da Eskişehir’e geldi. Başbakan Erdoğan konuşmasının ardından hızlı trenle Bilecik’e doğru yola çıktı. Erdoğan Bilecik’ten sonraki durağı ise İstanbul olacak.

 

 

Editör: TE Bilişim