Ankara’da meydana gelen patlamalar sonrasında kentin yöneticileri, kınama mesajları yayınlayarak, yaşananları sert bir dille eleştirdi, mesajlarda aynı zamanda birlik ve beraberlik vurgusu yapıldı.

PROF. DR. YILMAZ BÜYÜKERŞEN: BU BÜYÜK ÜLKE BU KARANLIK GÜNLERDEN ÇIKMAYI BAŞARACAK

Büyükşehir Belediye Başkanı Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, Ankara’da yaşanan terör olaylarına ilişkin açıklamasında, “Yitirilen her can içimizden birer parçayı alıp gidiyor” dedi.

Büyükerşen şunları kaydetti: “Türkiye en karanlık, en acı günlerinden birini daha yaşıyor. Ankara’da Barış için yapılacak bir miting öncesi meydana gelen patlamalarda 30 insanımız yaşamını yitirdi, 130’a yakın insanımız yaralandı. Bu acılar karşısında artık söyleyecek söz bulabilmek mümkün değil. Çünkü ne verilen sözler, ne söylenen sözler bir işe yarıyor. Yitirilen her can içimizden birer parçayı alıp gidiyor. Umutlarımızı, ışıklarımızı, geleceğimizi giderek karartıyor, giderek yok ediyorlar. Hangi karanlık ellerden gelirse gelsin, insan yaşamına kasteden her türlü saldırıyı şiddet ve nefretle kınıyorum. Her şeye rağmen, ülkemizin ve insanlarımızın aydınlık ve umutlu bir geleceği hep birlikte kuracağımıza olan inancım tamdır. Bu büyük ülke bu karanlık günlerden çıkmayı başaracaktır. Hain saldırıda yaşamını yitirenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı ve sabır dilerken, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Ülkemizin başı sağ olsun…

KAZIM KURT: KANLA BESLENEN HERKESE LANET OLSUN

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, “Kanla beslenen herkese lanet olsun" diye konuştu.

Odunpazarı Belediye Başkanı Av. Kazım Kurt, Ankara'da yaşanan patlamayla ilgili bir mesaj yayınladı. Başkan Kurt mesajında; “Kanla beslenen herkese lanet olsun. Her gün kaos her an can güvenliğimiz tehlikede. Türkiye böyle yönetilmeyi hak etmiyor” dedi. Kurt şunları kaydetti: “Barışa, emeğe ve demokrasiye yapılan bu alçakça saldırıyı kınıyorum. Kanla beslenen herkese lanet olsun. Her gün kaos her an can güvenliğimiz tehlikede. Türkiye böyle yönetilmeyi hak etmiyor. Yapılan bu çirkin saldırının arkasında kim yada kimler varsa bir an önce bulunmasını istiyoruz. Barış için toplanan ve bu uğurda canlarını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan Rahmet ve yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar, ülkemize başsağlığı diliyorum.”

HARUN KARACAN: HİÇBİR SİYASET, İNSAN HAYATININ ÜZERİNDE DEĞİL

Ankara’da yaşanan terör olayları ile ilgili kınama mesajı yayınladı.

Harun Karacan mesajında şu ifadelere yer verdi: “Birliğimizi, bütünlüğümüzü ve moral değerlerimizi çökertmeye çalışanlar bu kez Ankara'da ortaya çıkmış; toplumsal barışa en çok ihtiyacımız olan bir dönemde büyük bir katliama imza atmıştır. Bizler ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ diyen Edebaliler’in, ‘Sevelim, Sevilelim Dünya Kimseye Kalmaz’ diyen Yunuslar’ın, ‘Bir olalım, iri olalım, diri olalım’ diyen Hacı Bektaşlar’ın evlatlarıyız. Dolayısıyla bizim için hiçbir siyaset, insan hayatının üzerinde değildir; olamaz. Yurtta Barış Dünyada Barış ilkesiyle her dönemde barıştan yana tavrını açıkça ortaya koyan ülkemizin, bu tür oyunlara teslim olmayacak bir iradeye sahip olduğunu herkesin bilmesi gerekir. İnanıyorum ki, bizi ayrıştırmaya, bizi bize kırdırmaya çalışan bu oyunlara karşılık, her dönemde gösterdiğimiz kararlı, inançlı ve itidalli duruş; terör odaklarının hesaplarını bozacak, hüsrana uğratacaktır. Bu inançla bir kez daha ‘Terörü Şiddetle Lanetliyor’, Ankara’da yaşanan bu insanlık dışı olayda hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum.”

TGF: LANETLİYORUZ

Türkiye Gazeteciler Federasyonu Ankara'daki kanlı eylemle ilgili olarak, "Bu vahşi katliamı kurgulayan ve gerçekleştirenler insanlıktan zerrece nasibini almamış olanlardır; müsebbipleri şiddetle lanetliyoruz" denildi. TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca'nın Yönetim Kurulu adına yaptığı açıklama şöyle:"Güzelim ülkemiz üzerinde oynanan oyunlar ne yazık ki bir kez daha yüreklerimizi dağladı. Ve ne acıdır ki, bu defa terör Türkiye'nin kalbine ateş düşürdü, onlarca can aldı. Ankara'daki Barış ve Demokrasi Mitingi'ni kana bulayan canilerin, vahşi terörü başkentin göbeğine taşıyacak cesareti göstermelerinin anlamı çok açıktır. Bu acımasız terörün amacı bin yıllık kardeşliği tamamen bozmak, barışı yok etmek; nihai hedefi de demokrasiyi tümden ortadan kaldırmaktır. Türkiye adeta "Geliyorum" diyen bir kardeş kavgasına kurban edilmek ve adım adım kurgulanan bir iç savaş belasına sürüklenmek istenmektedir. İç ve dış düşmanların bu vahşi emellerini boşa çıkarmanın yolu, "İnadına kardeşlik, inadına barış ve inadına demokrasi" diye haykırmaktan geçer. Terörün dini, imanı, partisi, siyasi görüşü falan olmaz. Terör son tahlilde ülkenin bölünmez bütünlüğünü ve toplumun genelini hedef gözetmeksizin vurur. Demokratik bir taleple, alanlarda yer alan masum insanlara yönelik yapılan bu korkunç saldırı da bunun son kanıtıdır. TGF olarak devleti yönetenleri, güvenlik zaafiyetlerini bir an önce ortadan kaldıracak tedbirleri almaya, halkımızı da amacı ve hedefi belli bu büyük tuzağa karşı uyanık olmaya çağırıyoruz. Başkent Ankara'daki vahşi katliamda yaşamını yitiren vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz."

SENFONİ VE ŞEHİR TİYATROLARINDA ETKİNLİKLER İPTAL

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrası Ankara'da yaşanan acı terör olayları nedeniyle Cumartesi günü sahneleyeceği etkinlikleri iptal etti.

Bugün Ankara'da meydana gelen ve yürekleri sızlatan terör olaylarının ardından Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Senfoni Orkestrası 10 Ekim Cumartesi akşamı gerçekleştireceği temsil ve konserleri iptal etme kararı aldı. Her iki Kurum çalışanları, ülkemizde yaşanan terör olaylarını şiddetle kınayarak bu hain saldırıda hayatını kaybedenlere Allahtan rahmet, ailelerine de başsağlığı  dilediklerini açıkladılar.

 

Editör: TE Bilişim