ESKİŞEHİR (İHA) - Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Eskişehir’de inşa edilecek 2 adet gölet ve sulama projesinin kamulaştırmalarının yapılabilmesi için gerekli olurları jet hızıyla imzaladı. 
Konuyla alakalı bakanlıktan yapılan açıklamada, Devlet Su İşleri Genel Müdürlüğü (DSİ) tarafından inşa edilecek Alpu Dereköy Göleti ve Sulaması ile Sarıcakaya Laçin Göleti ve Sulaması için gerekli kamulaştırma işlemlerinin yapılabilmesi maksadıyla kamu yararı kararı alınması hususunda olurların düzenlendiği belirtildi.
“DSİ Genel Müdürlüğü’nce düzenlenerek Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu’na sunulan olurlar Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından aynı gün imzalandı” denilen açıklamada, şu ifadelere yer verildi:
“Bakan Prof. Dr. Veysel Eroğlu tarafından kamulaştırma yapılabilmesi için olur verilen Alpu Dereköy Göleti ve Sulaması ile 980 dekar, Sarıcakaya Laçin Göleti ve Sulaması ile de 4 bin 150 dekar araziye su temin edilecek. Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, bu tesislerin hizmete alınmasıyla yöredeki çiftçilerin aynı topraklarda daha fazla gelir elde edeceklerini ifade etti.”

Editör: TE Bilişim