Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ile Eskişehir Emniyet Müdürlüğü arasında “Proje Geliştirme, Bilimsel Araştırmalarda ve Eğitimde İşbirliği” protokolü imzalandı. ESOGÜ Rektörlüğü Senato Salonu’nda imza töreni gerçekleşen protokole Eskişehir Osmangazi Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Hasan Gönen, Eskişehir Emniyet Müdürlüğü adına ise Emniyet Müdürü Mustafa Şahin imza koydu.

            Protokol imza  töreninde konuşan Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, üniversitelerin topluma ışık tutarak rehberlik etme ve bu suretle toplumun refahına katkıda bulunma görevinin bulunduğunu belirterek, söz konusu işbirliğinin üniversitenin ürettiği teorik bilgilerle Emniyet Müdürlüğü’nün edindiği pratik bilgileri bir araya getireceğini söyledi. Prof. Dr. Hasan Gönen, Eskişehir halkına hizmet üretilmesini sağlayan böyle işbirliklerini ESOGÜ olarak her zaman görev bildiklerini belirtti.

Eskişehir Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, protokolün ESOGÜ ile Emniyet Müdürlüğü arasındaki işbirliğini perçinleyeceğini kaydetti. İşbirliğinin ESOGÜ’ye teorik bilgilerini pratiğe dönüştürme fırsatı vereceğini, Emniyet Müdürlüğü’ne ise ESOGÜ gibi büyük bir camianın kapılarını açarak, üniversitenin bilimsel verilerinden yararlanma imkanı tanıyacağını belirten Mustafa Şahin, bu işbirliği ile Eskişehir’in kazanacağını ifade etti.      

            Protokolün, İl Emniyet Müdürlüğü’nde karşılaşılan problemlerin tespiti, çözümü ve personelin eğitiminde birlikte hareket edilmesi ile suç ve suçlularla mücadelede sadece polisiye tedbirlerin yeterli olmadığı, yaşanan bireysel ve toplumsal olayların; sosyal, siyasal, ekonomik ve diğer sebeplerinin bilimsel olarak analiz edilmesi gerektiği düşüncesi ile hazırlandığı belirtildi. Protokole göre proje çalışmalarının yanı sıra, gerek ESOGÜ’nün yapacağı bilimsel çalışma ve araştırmalarda, gerekse Eskişehir Emniyet Müdürlüğü’nün çalışmalarında protokol kapsamında işbirliği yapılması hedefleniyor.

             

Editör: TE Bilişim