Lösemi, lenfoma gibi hematoloji kanserlerinin tedavisinin yapıldığı ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Hematoloji Bölümü bakımsızlıktan dökülüyor. 
Hastanenin hematoloji (Kan hastalıklarını ve kanserlerini inceleyen) bölümünde hastaların yattığı odaların duvarlarında çatlaklar oluşmuş, yer döşemeleri kalkmış ve tuvaletler ise her gün yüzlerce hasta ve yakını tarafından kullandığı için hijyenik değil. Kemoterapi alan ve bağışıklık sistemleri zayıflayan kanser hastaları için en küçük bir mikrop, ölümcül tehlike taşıyor. İnsanlarla temas etmemeye, yedikleri içtikleri şeylerin temizliğine, bulundukları ortamların hijyenik olmasına özen göstermek zorunda olan kanser hastaları, tedavi gördükleri, kemoterapi aldıkları, yattıkları hematoloji bölümünde tehlikeli bir tedavi süreci geçiriyor. 
“YA KANSERDEN YA DA GRİPTEN”
 “Kanser hastaları ya kanserden ya da gripten yaşamını yitirir” diye konuşan Lenfoma hastası H. Ç. mikrop kapmamanın, temiz bir ortamın kanser hastaları için yaşamsal bir önem sahip olduğunu belirtiyor. H.Ç. kan, kemik iliği ve lenf bezi kanser hastalarının tedavi gördüğü, kemoterapi aldığı ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi Hematoloji Bölümü’nün ise, bu koşulları barındırmadığını ifade ediyor. 1999 yılında lenfoma kanseri nedeniyle ESOGÜ Tıp Fakültesi Hematoloji Bölümü’nde kemoterapi aldığını, doktorunun kendisinden yaptığı kemik iliği nakli başarılı olunca hastalığı yendiğini anlatan H.Ç., 15 yıl sonra, son kontrolünde kanserin, akciğer, gırtlak ve lenfoma kanseri şeklinde nüksettiğini aktardı. H.Ç. tekrar kemoterapi ve kemik iliği nakli yapılması için aynı bölümde yattığını, ancak aradan geçen 15 yılda hastanede hiçbir değişimin olmadığını söyledi.
“200, 300 KİŞİNİN KULLANDIĞI TUVALETE GİDİYORUZ”
H.Ç. şöyle konuştu: “Hocalarımız bize der ki; ‘Hijyenik olun, yeşilliği sirkede bekletin, kimseyle temas etmeyin,  mikrop kapmayın’ ama bizim burası dışardan daha beter, mikrop kapmamız olanaklı görünmüyor. Şu anda 200, 300 kişinin kullandığı tuvalete gidiyoruz, kemoterapi alırken damar yoluyla 4, 5 ilaç birden veriliyor, bu belli bir süre devam ediyor, bu süre içinde tuvalet ihtiyacımız oluyor. Serumların bağlı olduğu yürüteç ile birlikte tuvalete gidiyoruz, tekrar odamıza dönüyoruz. Nasıl mikrop kapmayacağız?” Hastane çalışanlarıyla bir sorun yaşamadığını kaydeden H.Ç., “Buradaki hemşirelerden, doktorlarımızdan çok memnunuz onlar bize iyi bakıyor, ama hastane koşullarından memnun değiliz. 15 yıl önce de burada yatmıştım, 15 yıldır aynı, hiç tamirat görmemiş. Hemşireler anlayışlı, temizlikçiler ellerinden geleni yapıyor, doktorlar gece 3’te bile kontrole geliyor, bu başka bir hastanede yok, ama hastanenin durumu berbat” diye konuştu. H. Ç. başhekimlikten, rektörlükten buranın tadilatının yaptırılmasını istediklerini belirtti. 
 

Editör: TE Bilişim