Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Adalar Migros önünde toplanarak Kobani’ye destek vermek için oturma eylemi düzenledi.

  ESP İl Başkanı Ahmet Uluçelebi, “Demokrasi özgürlüğüne düşman olan IŞİD çeteleri, Türkiye Hükümeti, AKP, Suriye ve Katar’ın desteğiyle bu küçücük özerk bölgeyi yok etmeye çalışıyorlar. Yüzlerce binlerce insanın canı tehlikede, onlar bizim kardeşlerimiz. Bu ülkede birlikte yaşıyoruz. Onlarla birlikte olacaksak kardeşliğimizi göstermeliyiz. Biz Türk emekçileri, işçileri ve gençleri olaraktan Kobani’de ki kardeşlerimize elimizi uzatıyoruz”

dedi.

KOBANİ SİZSİZNİZ

 

Birçok insanın katledildiğini söyleyen Çelebi, “Kobani’yle dayanışın, Kobani sizsiniz. Orada yaşayan insanlar bizim geleceğimizdir. Onlara geliştirilen düşmanlık bize de geliştirilen bir düşmanlıktır. İnsanların kafasını kesip top niyetine oynuyorlar. Türk emekçisi olarak Kobani’ye sessiz kalmayın, bugün Kobani’ye sessiz kalırsak yarın Eskişehir’de bir şey olduğunda destek alacak birilerini bulamayız” diyerek Eskişehir halkına seslendi. 

Editör: TE Bilişim