Eskişehir’de Kobane ile dayanışmak amacıyla greve çıkan öğretmenler hakkında soruşturma başlatıldı

 Eskişehir Osmangazi Üniversitesi’nde bağlı bulundukları sendikalarının çağrısı üzerine Kobane ile dayanışmak için iş bırakan eğitim emekçileri hakkında soruşturma başlatıldı.

KESK ve Eğitim Sen, IŞİD saldırılarını kınamak ve bu saldırılara direnen Kobane ile dayanışmak amacıyla 8- 9 Ekim tarihlerinde greve çıkmıştı. Sendika üyesi öğretmenler iki gün boyunca hükümetin adım atması talebiyle okullara gitmek yerine alanlara çıkmıştı. Eskişehir Osmangazi Üniversitesi'nin bu dayanışma eylemine yanıtı ise soruşturmalar oldu.

Eskişehir Osmangazi Üniversitesi greve katıldığını tespit ettiği akademisyenlere soruşturma tebligatlarını gönderdi. Akademisyenler başlatılan soruşturma kapsamında sendika genel merkezinin hazırladığı ortak savunmaları verdi.

'SUÇ: IŞİD İSİMLİ VAHŞİ ÖRGÜTÜ KINAMAK'
Öğretmenlerin verdiği ortak savunmada şu ifadeler yer aldı: 8-9 Ekim 2014 günlerinde mazeretsiz olarak göreve gelmediğim belirtilerek ifademe başvurulmaktadır. Üyesi olduğum KESK’e bağlı Eğitim Sen Merkez Yürütme Kurulu, 7 Ekim 2014 tarihinde; “Konfederasyonumuz KESK’İN IŞİD isimli vahşi örgütün soykırım amaçlı saldırılarını kınamak, bu saldırılara direnen halklar ve Kobane kenti ile dayanışmak amacı ile 9 Ekim 2014 tarihinde hizmet üretiminden gelen gücü kullanma kararının ‘İnsanlığın Ortak Değerlerine Sahip Çıkıyoruz, Savaşı Durduralım’ şiarı ile birleştirilerek 8-9 Ekim 2014 tarihinde iki gün süre ile grev biçiminde uygulanmasına” karar vermiştir. Ben de sendika üyesi olarak 8 ve 9 Ekim 2014 tarihlerindeki eyleme demokratik tepkimi göstermek amacıyla katıldım.”

Editör: TE Bilişim