Tepebaşı Belediye Meclisi toplantısında Tepebaşı Belediyesi’nin 2013 yılı faaliyet raporu ele alındı. Gruplar adına yapılan konuşmalardan sonra AK Parti meclis üyeleri faaliyet raporuna ret oyu vermesine karşın rapor oy çokluğu ile kabul edildi.

Faaliyet Raporu ile ilgili neden karşı oyu  verecekleri ile ilgili açıklama yapan AK Parti Meclis üyesi Orhan Durmuş, belediyenin 2013 faaliyet raporunun “Kamu İdarelerince hazırlanacak Faaliyet Raporları Hakkında Yönetmelik” hükümlerine göre  uygun olmadığını belirterek  rapor değerlendirildiğinde bazı tutarsızlıklar olduğunun görüldüğünü söyledi.

Rapordaki rakamlar ile Denetim Raporundaki rakamların birbirini tutmadığını belirten AK Parti Meclis üyesi Orhan Durmuş, “Faaliyet Raporu’nun özensiz ve ciddiyetsiz hazırlandığı anlaşılmaktadır. Belediyenin borçları 2012 yılında 50.236.325 TL iken, borcun 2013 yılında yüzde 61 oranında arttığı görülmektedir. Ayrıca 2013 yılında 10.000.000 tahmin edilen borçlanmanın 41.715.434 TL olarak yani yüzde 417 artmış olması çok olumsuz bir tablo olması bakımından dikkat çekicidir” dedi.

Gelirlerin, Giderleri karşılama oranlarının 2011 yılından sonra düşmeye başladığı görülmekte ve 2013 yılında en yüksek rakama ulaştığını belirten AK Parti Belediye Meclis üyesi Orhan Durmuş şunları söyledi:

“Aradaki farkın 25.859.993 TL olarak gerçekleştiği ve yüzde 20,3 oranında eksik kaldığı görülmektedir. Fen İşleri Müdürlüğü’nün performans hedefleri, genellikle çok düşük kalmış olduğu görülmüş olup, yapılacak stratejik plan ve performans programlarında, bu faaliyet sonuçları dikkate alınarak, daha gerçekçi hedeflerin konulması sağlanmalıdır. Diğer taraftan, 2013 yılında çöp toplama ve temizlik işlerinin, maliyet ve gerçekleşme tutarının ne kadar olduğu, meclisimize bilgi verilmek suretiyle, kamuoyunun aydınlatılması yararlı olacaktır.

Bu düşüncelerle, Tepebaşı Belediyesi 2013 yılı Faaliyet Raporu’na Ak Parti Grubu olarak ‘Der Oyu’ vereceğimizi belirtmek istiyorum.”

Daha sonra CHP grubu adına konuşma yapılarak Faaliyet raporu savunuldu. Yapılan oylamada Tepebaşı Belediyesi 2013 Faaliyet Raporu oy çokluğu ile kabul edildi.

 

Editör: TE Bilişim