Frankurt Belediye Başkanı Peter Feldman, Frankurt Belediyesi Ana Meclis üyeleri ve akademisyenlerden oluşan geniş bir heyet, Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan’ı ziyaret etti.

Anadolu Üniversitesi Rektörlük Ofisi’nde gerçekleştirilen ziyarette, Frankurt Belediyesi Ana Meclis üyeleri Erika Pfreundschuh, Michael zu Löwenstein, Figen Brandth, Hilime Arslaner, Taylan Burcu, Bernhard E. Ochs, Tarkan Akman, Avrupalı Eskişehililer Birliği Başkanı Mehmet Eser, Avrupalı Eskişehililer Birliği Başkan Yardımcısı İbrahim Ekin, Avrupalı Eskişehililer Birliği Başkan Yardımcısı Serkan Solmaz, Frankfurt Turist ve Kongre Heyeti Yürütücü Koordinatörü Thomas Feda, Frankfurt Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Eduard Hechler, Frankfurt Rhein Main Gazetesi Genel Müdürü Eric Menges, Frankfurt Rhein Main Gazetesi Baş Editörü Georg Leppert, Frankfurt Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Achim Morkramer yer aldı.

Frankfurt Belediye Başkanı başkanlığında, Frankfurt Üniversitesi öğretim üyeleri ve Frankfurt Belediye Meclisinin önde gelen üyelerinin yer aldığı toplam 20 kişilik bir ekibin Üniversitelerini ziyaret ettiğini kaydeden Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Naci Gündoğan, “Yaptığımız bu görüşme sonucunda iki Üniversite arasında özellikle mühendislik alanında iş birliği yapmayı düşünüyoruz. Anadolu Üniversitesi olarak önümüzdeki günlerde Frankfurt Üniversitesine bir ziyaret gerçekleştirmeyi planlıyoruz. Frankfurt ve Eskişehir arasındaki kardeş şehir ilişkisinin, Anadolu Üniversitesi ile Frankfurt Üniversitesi arasında kurulması noktasında bir adım atmaya karar verdik” dedi.

“Misafirlerimize, üniversitemizi ve faaliyetlerimizi anlattık; öğrenci sayımız, kampüslerimizin olanakları ve Anadolu Üniversitesinin büyük kurumsal yapısından söz ettik” ifadelerini kullanan Rektör Gündoğan, şöyle konuştu:

“Uzaktan öğretim sistemimiz hakkında bilgiler aktardık. Eskişehir’in tarihsel olarak raylı sistemler alanında ülkemizin merkez noktalarından biri olduğunu belirtip yapmakta olduğumuz Raylı Sistemler Test Merkezi’ni anlattık. Üniversitemizden gerçekten çok etkilendiler. Anadolu Üniversitesini, örnek alınacak bir üniversite olarak gördüklerini ve önümüzdeki günlerde farklı heyetler gönderip özellikle uzaktan öğretim sistemimizde inceleme yapmak istediklerini söylediler.”
Editör: TE Bilişim