Türkiye Gazeteciler Federasyonu'nun Kırşehir'de düzenlediği 3. Anadolu Medya Buluşması'nda, Geleneksel Ahilik kavramı tartışıldı.
Kırşehir Gazeteciler, Radyocular ve Televizyoncular Cemiyeti'nin ev sahipliğinde gerçekleştirilen etkinliğin ilk gününde, Kırşehir Valisi Necati Şentürk ve Kırşehir Belediye Başkanı Hadan Bahçeci'ye TGF Heyeti tarafından ziyaretler gerçekleştirildi ve kent gezisi yapıldı.
Türkiye'nin dört bir yanından TGF üyesi meslek kuruluşlarının başkan ve temsilcilerinin katıldığı organizasyonun ikinci gününde ise "Ahiliğin Dünü, Bugünü, Yarını" konulu panel yapıldı. Kırşehir Ahi Evran Üniversitesi'nde gerçekleştirilen panelin moderatörlüğünü Prof. Dr. Refik Balay yaparken, Prof Dr. Ömer Torlak ile Prof Dr. Fatih Köksal da panelist olarak yer aldılar.
Ahi Evran Kültürü'nün enine boyuna irdelendiği panelde ahiliğin özünün meslek ahlakı olduğuna değinildi. Panelistler, içinde sanat, zanaat, eğitim, istihdam, ahlak, rol modellik gibi olguları barındıran Ahiliğin, günümüzde de devam eden çok önemli bir Anadolu geleneği olduğuna vurgu yaptılar. Panelde, "Ahiliğin temeli olan ahlaki değerlerin yozlaşması, toplum için en büyük tehlikedir" ana fikri öne çıktı.
TGF'nin Kırşehir organizasyonunun amacına ulaştığını belirten Genel Başkan Yılmaz Karaca, "TGF olarak sadece meslektaşlarımıza karşı değil, içinde yaşadığımız topluma karşı da sorumluluklarımız olduğunun bilincindeyiz. Kırşehir toplantımız içerik anlamında tam da bu türden bir etkinlik oldu. Anadolu'da neredeyse 800 yıldır yaşayan ve yaşatılan bir toplumsal geleneğimiz olan Ahilik kültürünü yakından tanıma ve meslektaşlarımıza tanıtma fırsatı bulduk. Aynı zamanda, temelde meslek ahlakını içeren Ahilik kültürünün ülkemiz tarihinde çok önemli bir yeri olduğunun bir kez daha tanığı olduk. Federasyonumuzun bu türden sosyal sorumluluk içeren etkinlikleri artarak devam edecektir"dedi.
TGF'nin Kırşehir 3. Anadolu Buluşmaları organizasyonu katılımcılara son gün Ahilik pilavı ikram edilmesiyle sona erdi.
 
 
 
Editör: TE Bilişim