Odunpazarı Dernekler Platformu Yaz Kursları Kapanış Programı yoğun bir katılım ile gerçekleştirildi.
Porsuk Spor Salonu’nda yapılan kapanış programında konuşan AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof.Dr. Emine Nur Günay, sorumluluklarının bilincinde olan bir gençlik oluşturmanın farkındalığı ile “Yaz Kursları Mahallenizde’ projesini hayata geçirdiklerini belirterek "Milli değerlere inancı, vatana ve milletine bağlılığı ile bizi gururlandıran gençlerimizi yeterli donanıma ulaştırmak üzere kurs, seminer, konferanslar düzenleyerek, istihdamı ve katma değeri arttırıcı faaliyetler içinde yer aldırarak toplumun değerlerine sahip çıkan gençler için çalışmalarımıza hız verdik. Aile birliğimizin temeli olan kadınları da unutmadık ve kadın derneğimiz de kadının toplum içindeki konumunun güçlendirilmesi ve etkinliğinin artırılması amacıyla platformun kurucu unsurlarından birisini oluşturdu" dedi.
Proğrama katılan Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, gerçekleştirilen bu projenin çok büyük öneminin olduğunu ifade ederek, projede emeği geçen kanaat önderlerine teşekkür etti. Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy konuşmasında şunları söyledi:
 "Projeyi hazırlayan ve yürüten ekip birkaç defa bakanlığımıza ziyarette bulunarak bizlere proje hakkında bilgiler verdiler. Ancak buraya gelince gördüm ki, yapılan iş bize anlatılanlar üzerinden algıladığımızdan çok daha büyük ve ehemmiyetlidir.”
Eskişehir Valisi Azmi Çelik, kurslarda yaklaşık 1200 çocuğa verilen eğitimden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getirerek projede emeği geçenlere teşekkür etti.
Odunpazarı Dernekler Platformu Fahri Başkanı Volkan Doğan, Odunpazarı'na inandıklarını, Odunpazarı'nın gelecek nesillerine bugünden yatırım yaptıklarını belirterek “ Bu ülke asla hainlerin emellerine ulaşacağı bir ülke değildir. Ülkemizin 2023 hedeflerine ulaşılması noktasında durmadan, yorulmadan gayret edecek şekilde mücadele edeceğimize söz veriyoruz" dedi.
Proje Koordinatörü Bayram Kök yaptığı konuşmada şu konulara değindi: “"Her medeniyet çocukla yenilenir. Yeni nesillerle devam etmeyen bir medeniyetin kendini yenileme ve devam etme gücünün olması imkansızdır."
Çocuklar yapmış oldukları gösteriler ile hem protokole hem de davetlilere keyifli anlar yaşattılar. Program kurslara katılan öğrencilere katılım belgeleri ve Kuran-ı Kerim verilmesiyle sona erdi.
Programa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Hüseyin Yayman, Aile ve Sosyal Politikalar Bakan Yardımcısı Mehmet Ersoy, Eskişehir Valisi Azmi Çelik, Ak Parti Eskişehir milletvekili Prof. Dr. Emine Nur Günay, Osmangazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Gönen, İl Emniyet Müdürü Mustafa Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Necmi Özen, Ak Parti İl Başkanı M.Dündar Ünlü, Odunpazarı Dernekler Platformu Fahri Başkanı Volkan Doğan, Proje Koordinatörü Bayram Kök, siyasi parti temsilcileri, kurum müdürleri, sivil toplum örgütü temsilcileri ve çok sayıda bürokrat katıldı.
 
Editör: TE Bilişim