Önceki gün Valilik Alanı’nda Valiye yönelik basın açıklaması yapmak isteyen DİSK Genç-Sen üyelerinin gözaltına alınmasına DİSK, HDP ve Yaşam Bellek Özgürlük Derneği basın açıklaması yaparak tepki gösterdi.
HDP İl Kongresine katılmak için Eskişehir’e gelen HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, egemen güçlerin her zaman sindirme, bastırma, etkisiz hale getirmeye çalıştıklarını belirterek “AKP’de böyle. Siyasal iktidarlar bunu yaparlar. Ama, halkın emekçilerin, kadınların, gençlerin öfkelerini büyütürler” dedi.
‘Yeni bir yaşam’ dediklerini belirten Sarıyıldız, “Bu egemenlik anlayışı bu süreç devam etmez. İnsanları gözaltına alırlarsa, darp ederlerse toplumu gererler. Bu arkadaşlar serbest bırakılmalı. Direniş halinde bulunan emekçileri destekliyoruz. AKP’nin sonu yaklaşıyor. Bu sistemin içinde olan sermaye çevrelerini kınıyoruz. İşçilerin işten atılmasını doğru bulmuyoruz” diye konuştu.
DİSK Bölge Temsilcisi Bayram Kavak’ta yaptığı konuşmada; bu işin takipçisi olacaklarını belirterek “ Arkadaşlarımız derhal serbest bırakılmalı. Pazartesi gününden itibaren hukuksal anlamda olayı takip edeceğiz” dedi.
Yaşam Bellek Özgürlük Derneği adına konuşan Nurettin Aldemir, DİSK Genç Sen üyelerinin Anadolu Üniversitesi’nde  yapılan Şeb-i Aruz toplantısında Vali’yi protesto etmek için katıldıklarını, bu gençlerin kırmadan, hakaret etmeden demokratik haklarını kullandıklarını belirterek “Bir gün sonra Vali’nin açıklamasına tepki amacıyla sendika üyeleri gençleri Valilik önüne giderek açıklama yapmak istemişlerdir. Polis alanı yasal yer ilan etti. Çevik kuvvet gençlerin etrafını sardı. Kalkanlarla şüpheli edası ile işkence yapıldı gençlere, yerlerde sürüklendi. Çocuklar darp şikayetlerini doktorlar dikkate almadı. Ama 2 polis  darp edildikleri iddiası ile rapor alıyorlar. Sanal, uydurma suçları ile savcılığın keyfiyeti nedeniyle gençler bir gece gözaltında tutuldu. AKP’nin bu uygulamalarına karşı çıkıyoruz. Her zaman insan haklarını savunmaya devam edeceğiz” şeklinde konuştu. 
Editör: TE Bilişim